Απόστολος Κατσιφάρας: Πυλώνας στήριξης της οικονομίας μας η γαστρονομία – Στην FOOD EXPO 2019 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Απόστολος Κατσιφάρας: Πυλώνας στήριξης της οικονομίας μας η γαστρονομία – Στην FOOD EXPO 2019 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 Ο γαστρονομικός πλούτος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναδείχθηκε στη FOOD EXPO 2019, τη μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίµων και Ποτών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 16 ως τις 18 Μαρτίου 2019 στην Αθήνα.

Η Περιφέρειά Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην έκθεση, όπου σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, έδωσαν τη δυνατότητα σε τοπικές επιχειρήσεις, να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά την εταιρική τους ταυτότητα, να βελτιώσουν το εξαγωγικό προφίλ τους και να αναπτύξουν νέες επιχειρηματικές συνεργασίες εντός και εκτός Ελλάδας.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που αναδεικνύουν την εξωστρέφειά της και τα ισχυρά της πλεονεκτήματα, όπως ο αγροδιατροφικός μας πλούτος. Στόχος μας είναι η προώθηση της τοπικής γαστρονομίας και των εξαίρετων παραδοσιακών προϊόντων. Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς μας βοηθώντας τους να τα τοποθετήσουν τα προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας στα ψηλότερα ράφια των καλύτερων αγορών του κόσμου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ενδυνάμωση των εξαγωγών και την εξεύρεση νέων αγορών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας

Κατά την επίσκεψή του στην έκθεση συνομίλησε με τους παραγωγούς οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την έμπρακτη στήριξη που παρέχει στον πρωτογενή τομέα και τη δυνατότητα που τους έδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να καταστήσουν τα προϊόντα τους γνωστότερα στο ελληνικό και ξένο κοινό.

«Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO 2019 αναδεικνύει την τεράστια σημασία του αγροδιατροφικού τομέα για την τοπική και περιφερειακή οικονομία. Αξιοποιώντας το αναπτυξιακό εργαλείο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επιχειρούμε να αναδείξουμε τη συνέργεια ως στρατηγική ανάπτυξης των επιχειρήσεων, προωθώντας τα ξεχωριστά τοπικά και αγροτικά προϊόντα στις εγχώριες και διεθνείς αγορές» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, για να προσθέσει:

«Σκοπός μας είναι η δυναμική παρουσία των παραγόμενων αγαθών στην αγορά, η ενίσχυση του εξαγωγικού προφίλ των συμμετεχόντων και η ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών. Η στήριξη του πρωτογενή και του μεταποιητικού τομέα συμβάλλει στην ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων και της εξωστρέφειας».

Το περίπτερο μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Μιχαλόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες και πλήθος επισκεπτών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...