Αράχωβα Ναυπακτίας: Kατολίσθηση απειλεί να καταπιεί σπίτι-Μεγάλη ζημιά σε δρόμο μέσα στο χωριό..Ηχητικό-Φωτο

Δραματική είναι η κατάσταση στην Αράχωβα Ναυπακτίας  από το νέο κατολίσθησης  που έχει κόψει την πρόσβαση ενός συνοικισμού του χωριού και συγχρόνως απειλεί σπίτι ενός μόνιμου κατοίκου της περιοχής ο οποίος αναγκάστηκε να το εκκενώσει  βρίσκοντας στέγη σε άλλο σπίτι συγχωριανού του. Πρόβλημα επίσης έχει δημιουργηθεί με κτηνοτροφική μονάδα όπου ο δρόμος που καταστράφηκε ήταν η μοναδική δίοδος και στην μονάδα αλλά και στην κατοικία .

Παρέμβαση μέσο του Nafpaktia news.gr έκανε ο πρόεδρος της κοινότητας Αράχωβας Βασίλης Τσαρούχης καταγγέλοντας την απουσία του Δήμου Ναυπακτίας και της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδας που αν και επικοινώνησε και με την κ. Σταρακά και με τον κ. Λουκόπουλο κανείς δεν επισκέφτηκε την περιοχή. Συγκεκριμένα όπως είπε αναμένονταν την περιοχή να την επισκεφτούν γεωλόγοι και ειδικοί επιστήμονες για ανάλογα φαινόμενα όπως από την περασμένη Παρασκευή τίποτα δεν έγινε.

Θυμίζουμε ότι το φαινόμενο των κατολισθήσεων στην περιοχή έχει ξανασυμβεί στην Αράχωβα Ναυπακτίας στις καταστροφικές πλημμύρες του 2015 όπου Κλεπά και Αράχωβα είχαν πάθει μεγάλες ζημιές. Τα έργα προστασίας των χωριών δεν έχουν ξεκινήσει τέσσερα χρόνια μετά και η κατάσταση παραμένει ως έχει.

Δείτε εικόνες και ακούστε τί είπε στο Nafpaktia news.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Βασίλης Τσαρόυχης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...