Ασημάκης Φωτόπουλος: Μεγάλη η ευθύνη της «κυβερνητικής» κρατικής μηχανής

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Ασημάκης Φωτόπουλος:  Μεγάλη η ευθύνη της «κυβερνητικής» κρατικής μηχανής

       Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ασημάκης Φωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στο νομό μας:
«Επί τρεις μέρες τώρα ο νομός μας καιγόταν. Παρά την μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών, δασοπυροσβεστών, αλλά και των εθελοντών που επιδόθηκαν για μέρες στην μάχη με την φωτιά, το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες καμένα στρέμματα, μεγάλες απώλειες περιουσιών συμπολιτών μας, αλλά και τεράστιες ζημιές σε αγροτικές  και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

 

Πως κάηκαν περισσότερα από 300.000 στρέμματα στο Νομό μας;
•    Η αναδιάρθρωση των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νομό μας, οι αιφνιδιαστικές και με κομματικά κριτήρια αποστρατείες και μεταθέσεις που δημιούργησαν εντάσεις στελεχών και συγχύσεις αρμοδιοτήτων, στερώντας από την Υπηρεσία την επιχειρησιακή ικανότητα που θα της επέτρεπε να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.
•    Η πολιτική προστασία, η πυροπροστασία και τα πυροσβεστικά μέσα μειώθηκαν επικίνδυνα. Για πυροπροστασία στο Νομό δόθηκαν μόλις 120.000 Ευρώ από τις Δημόσιες Επενδύσεις και 165.000 Ευρώ από τον Ειδικό Φορέα.  Ακόμη και αυτά τα χρήματα όμως, εξαιτίας των γραφειοκρατικών διαδικασιών, έφτασαν στους αποδέκτες τους τη στιγμή που η Αιτωλοακαρνανία καιγόταν ήδη από άκρου εις άκρον.
•    Η έλλειψη προσωπικού, η οποία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.  Τραγική απόδειξη, η κωλυσιεργία στην προκήρυξη Διαγωνισμού για 4.000 οργανικές θέσεις πυροσβεστών που έλειπαν και η δημοσίευσή της μόλις στις 28/7/2011, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι η Κυβέρνηση «έχασε» τη φετινή αντιπυρική περίοδο.
•    Η βάσιμη υπόνοια για άνιση διάθεση των πυροσβεστικών εναέριων μέσων μεταξύ των περιφερειών στις οποίες εκδηλώθηκαν πυρκαγιές.
•    Η ανυπαρξία κεντρικού συντονισμού και επιχειρησιακής ετοιμότητας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι περιουσίες των πολιτών και ο δασικός πλούτος της χώρας δοκιμάζονται από τις φωτιές.   
Καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να θωρακίσει με μέτρα πρόληψης και καταστολής τη χώρα και τους πολίτες της από τις πυρκαγιές.
Καμία Κυβέρνηση δε κατάφερε να επιτύχει το σχεδιασμό ενός σοβαρού συστήματος αποζημιώσεων, απαγκιστρωμένου από τα γρανάζια της κομματικής μηχανής και της πελατειακής λογικής.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά, τουλάχιστον η αποκατάσταση των πληγέντων δε θα ακολουθήσει αυτή την παρωχημένη λογική».

 
 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...