Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στην Πορτογαλία

Εικόνες αποκάλυψης στην Λεϊρία

Αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τρομερή, καταστροφική δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στο Pedrógão Grande, στην Λεϊρία.

Ειδικότερα, οι νεκροί έφτασαν τους 63, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Πυροσβεστών, καθώς ένας ηρωικός πυροσβέστης που πάλεψε με την πύρινη λαίλαπα, υπέκυψε στα τραύματά του.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε το Σάββατο στο Pedrógão Grande και εξαπλώθηκε στους γειτονικούς νομούς Figueiro dos Vinhos και Castanheira de Pera, είχε ως αποτέλεσμα 63 νεκρούς και 135 τραυματίες, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση των αρχών.

Η πορτογαλική κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία, που περιγράφεται από τον πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα ως «σίγουρα η μεγαλύτερη τραγωδία στην Πορτογαλία τα τελευταία χρόνια».

 

Εικόνες από drone

Εικόνες που προκαλούν σοκ κάνουν το γύρω του κόσμου, καταγράφοντας το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η φονική πυρκαγιά στην Πορτογαλία.

Εκατόμβη νεκρών φοβούνται οι αρχές στην Πορτογαλία, που ήδη μετρά 62 θύματα από τις δασικές πυρκαγιές που έπληξαν το Σάββατο την περιοχή Λεϊρία της κεντρικής χώρας.

Πολλοί από τους νεκρούς παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, καθώς οι φλόγες «σάρωσαν» ακόμη και τους δρόμους.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε drone:

 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις πορτογαλικές Αρχές, οι νεκροί έχουν φτάσει τουλάχιστον τους 62, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 59.

Τα περισσότερα θύματα παγιδεύτηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους ενώ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και απανθρακώθηκαν, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Από επίσημα χείλη εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 100, καθώς οι φωτιές μαίνονταν ανεξέλεγκτες και δεν έχουν πλήρη εικόνα για το καταστρεπτικό τους έργο.

1

Τα μέσα ενημέρωσης στην Πορτογαλία μεταδίδουν ότι η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου παρότι 600 πυροσβέστες δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της.

Σε προσωρινούς καταυλισμούς ολόκληρες οικογένειες
Oι ανθρωπιστικές οργανώσεις και εθελοντές έχουν επιστρατευτεί για να βοηθήσουν τους εκατοντάδες κατοίκους που έχουν χάσει τα υπάρχοντά τους. «Παραλαμβάνουμε κάθε είδους βοήθεια, κυρίως τρόφιμα και νερό. Ένα φορτηγάκι με βοήθεια μόλις αναχώρησε για το Φιγκουέιρος ντος Βίνχος.

1

Επίσης παραλαμβάνουμε ρούχα και παπούτσια για τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα.» λέει μία εθελόντρια στο euronews, ενώ ένας ψυχολόγος συμπληρώνει:
«Παρέχουμε ψυχολογική βοήθεια, σε αυτό το πρώτο στάδιο, ακούμε τους ανθρώπους και προσπαθούμε να βοηθήσουμε, δίνουμε συμβουλές.»

Σε προσωρινούς καταυλισμούς έχουν καταφύγει ολόκληρες οικογένειες που έχουν μείνει χωρίς εστία.

«Προτεραιότητά μου ήταν να βγούμε από το σπίτι και να απομακρυνθούμε από εκεί, βγήκαμε μέσα από τις φλόγες. Δόξα τω θεώ σωθήκαμε όλοι. Αλλά χάσαμε τα πάντα, τα πάντα.» αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/289238-Ayxanetai-o-arithmos-ton-thymaton-sten-Portogalia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...