Δελτίο τύπου ''Δημοτικής Ενότητας΄΄ σχετικά με την ακύρωση δημοπρασίας νέου έργου του Δήμου Ναυπακτίας

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

σχετικά με την ακύρωση δημοπρασίας νέου έργου του Δήμου Ναυπακτίας με τίτλο“ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΊΑ” Δ.Ε.ΠΥΛΗΝΗΣ προϋπολογισμού 195.000 ευρώ.

Κατά παράβαση του νόμου 3463/06 & 3852/10 ο δήμαρχος Ναυπακτίας Μπουλές Ιωάννης, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ναυπακτίας,  η αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου δημοσίευσαν, κατάρτισαν και  επικύρωσαν όρους διακήρυξις έργου με τίτλο εσωτερική οδοποιία Δ.Ε ΠΥΛΗΝΗΣ προϋπολογισμού ύψους 195.000 ευρώ με Φ.Π.Α. καθώς προβήκανε και σε διενέργεια διαγωνισμού χωρίς το έργο αυτό να είναι εγγεγραμμένο  στο τεχνικό πρόγραμμα του 2011ως νέο έργο αλλά ως συνεχιζόμενο .

Δελ

Λόγο ότι οι παραπάνω ενέργειες είναι προδήλως μη σύννομες και δεν συνάδουν με τα περί χρηστής διοίκησης και νομιμότητας που συχνά επικαλείται ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κος Μπουλές Ιωάννης και στα πλαίσια του ελέγχου που επιβάλει ο θεσμικός μου ρόλος, τις 18/8/11 συνέταξα έγγραφη αναφορά προς στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζητώντας να ενεργήσουν για παράνομη διαδικασία δημοπράτησης δημοτικού έργου.

 Κατόπιν  τούτον με την αρ.πρ 771728 απόφαση του ο γενικός γραμματέας κος Αποστολόπουλος Αναστάσιος έκανε δεκτή την αναφορά μου, ανακάλεσε την πράξη επικύρωσης, ακύρωσε την 135/11απόφαση οικονομικής επιτροπής και κατ επέκταση καθιστά άκυρη την δημοπρασία.

Σημειωτέων δε κατά την κατάρτιση και ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του 2011 ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Μπουλές Ιωάννης είχε δεσμευτεί πολιτικά στο δημοτικό συμβούλιο ότι για το 2011 καμία δημοτική ενότητα πλην της Ναυπάκτου δεν θα δημοπρατήσει νέο έργο, γεγονός που για μια ακόμη φορά καταδεικνύει περίτρανα την ανακολουθία λόγων και έργων της δημοτικής αρχής την στιγμή μάλιστα που δημοπρατεί έργο παρανόμως στην Δ.Ε. ΠΥΛΗΝΗΣ.

Τα συμπεράσματα δικά σας.                                               

                                                                                    Με τιμή

                                                                    Ο επικεφαλής της Δημ. Ενότητας

                                                                           Δ.Σ Κοτσανάς Ανδρέας
Συνημμένο 1 : Αναφορά προς το υπουργείο εσωτερικών

Συνημμένο 2 : Απόφαση Γ.Γ. περι ακύρωσης και ανάκληση απόφασης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...