Εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλές σε βουλευτές των ΑΝΕΛ

Εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλές σε βουλευτές των ΑΝΕΛ

Οι αναρτήσεις στις ιστοσελίδες της Αυγής, του Documento και του Νews247, σύμφωνα με τα οποίες, βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην δώσουν την ψήφο τους στην συμφωνία των Πρεσπών, προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

 

Αναλυτικότερα, η Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

Σύμφωνα με το documentο στέλεχος της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας (Σπύρος Αβραμάκος) ζητεί από τους παραλήπτες μηνύματος που αποστέλλεται, να απειλούν τους βουλευτές να μην στηρίξουν την συμφωνία, ενώ παραθέτει τα ονόματα και τα τηλέφωνα των βουλευτών που φέρονται ότι θα ψηφίσουν θετικά.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει την Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν την Μακεδονία».

Επιβεβαιώνει τα μηνύματα το στέλεχος της ΝΔ Σπύρος Αβραμάκος: 

«Η πρακτική να αποστέλλονται mails και να γίνονται τηλέφωνα από ψηφοφόρους σε πολιτικούς, είναι σύνηθες σε όλο τον πολιτισμένο δημοκρατικό κόσμο. Και περιττεύει ασφαλώς να αναφέρω, ότι η πίεση του τάχα επίμαχου μηνύματος είναι πολιτική. Εμείς πιέζουμε να μην ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών με επώνυμα μηνύματα» έγραψε το στέλεχος της ΝΔ, πρόεδρος ΝΟΔΕ, Σπύρος Αβραμάκος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ που υποδείκνυαν τον ίδιο, ως υπαίτιο για απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές.

Αμετανόητος ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ: Υποχρέωση κι όχι εκφοβισμός τα τηλεφωνήματα στους βουλευτές

Λίγη ώρα αφότου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχρηστόπουλος, δημοσιοποίησε τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής του, ο Κώστας Κυρανάκης, αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, αφού πρώτα τα έβαλε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο η οποία δεν έκανε τη χάρη στον κ. Μητσοτάκη να συρθεί στα υπόγεια της ακροδεξιάς συνωμοσιολογίας στα οποία έχει κατέβει η ΝΔ, στη συνέχεια, ανέφερε πως «τα τηλεφωνήματα σε βουλευτές, δεν είναι εκφοβισμός, αλλά υποχρέωση».

Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν μερικές ώρες δόθηκε στη δημοσιότητα οπτικοακουστικό υλικό που διαψεύδει τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη-Κυρανάκη περί «ανταλλαγής» και «κοινού τόπου στους κύκλους των Βρυξελλών» που επικαλούνται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μαξίμου: Με πλήρη γνώση και καθοδήγηση Μητσοτάκη η επιχείρηση τρομοκράτησης βουλευτών

«Ο μηχανισμός της ΝΔ προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφορικά με τις απειλές προς βουλευτές της πλειοψηφίας να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλυτικά, «η αποκάλυψη των μαζικών μηνυμάτων με αποστολέα τον γραμματέα Β4 ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Αβραμάκο, προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων βουλευτών, παρακινώντας σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους, σε σχέση με τη θέση και ψήφο τους στο Κοινοβούλιο στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η ΝΔ.

Ο μηχανισμός της ΝΔ», προστίθεται στην ανακοίνωση, «προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές. Το ομολόγησε κυνικά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Κυρανάκης, που χαρακτήρισε “υποχρέωση” τα τηλεφωνήματα αυτά.

Οι βουλευτές θα απαντήσουν υψώνοντας τη φωνή της συνείδησής τους για την προάσπιση του εθνικά ωφέλιμου», διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου και συνεχίζει:

«Καμία απόπειρα βίας και τρομοκρατίας – από αυτές που είναι συνηθισμένοι άλλωστε ορισμένοι μηχανισμοί – δεν πρόκειται να κάμψει τη συνείδηση και το φρόνιμα τους.

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης όμως οφείλουν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για την αντιδημοκρατική πρακτική που επιλέγουν.

Άλλωστε είναι σε όλους φανερό ότι οι προσπάθειές τους καθόλου δεν έχουν να κάνουν με τις απόψεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά με την αγωνία τους να αποσταθεροποιήσουν τη κυβέρνηση, αδιαφορώντας για την αποσταθεροποίηση της ίδιας της χώρας και της πολιτικής ομαλότητας.

Για άλλη μια φορά θα διαψευστούν», καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/351383-Eisaggelike-parembase-gia-tis-apeiles-se-boyleytes-ton-ANEL ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...