Εκτεταμένη καταστροφή με χιλιάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στο διβάρι του Πρόκοπου.

Εκτεταμένη καταστροφή με χιλιάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στο διβάρι του Πρόκοπου.

Τη σχετική αναφορά έκαναν χθες Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου οι αλιείς της περιοχής και σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Γ. Αγγελόπουλος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Κ. Κανελλόπουλο και Γ. Παλαιολόγο καθώς και από υπηρεσιακούς παράγοντες μετέβησαν στον Πρόκοπο.

Διαπιστώθηκε πράγματι η τεράστια έκταση της καταστροφής, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αλιέων μπορεί να προσεγγίζει τους 15 τόνους αλιευμάτων. Ταυτόχρονα λήφθηκαν δείγματα νεκρών ψαριών που στάλθηκαν ήδη στην Αθήνα για πλήρη εργαστηριακό έλεγχο ενώ επίσης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απέστειλε επιγόντως έγγραφό προς τον ΕΛΓΑ προκειμένου να προωθηθούν οι διαδικασίες κάλυψης της ζημιάς.

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αγγελόπουλος συγκάλεσε για αύριο, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, σύσκεψη με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων υπηρεσιών και εκπροσώπων των αλιέων προκειμένου να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις τόσο για την κάλυψη των ζημιών όσο και για τον ακριβή εντοπισμού του προβλήματος που προκάλεσε την καταστροφή και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν τόσο για την αποκατάσταση της λιμνοθάλασσας όσο και για την αποτροπή της επανάληψης ανάλογων φαινομένων.  



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...