Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» με ευνοϊκούς όρους

Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα που παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του.
H σημαντική διαφορά με την καινούργια έκδοση του προγράμματος είναι η επιδότηση που αγγίζει το 75% για την χαμηλή εισοδηματική κατηγορία, αφού αυτή είναι η κατηγορία που έχει και ανάγκη να χαμηλώσει τα έξοδα θέρμανσης τώρα και στο μέλλον. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ή μονοκατοικιών με ατομικό εισόδημα έως 12,000 και οικογενειακό έως 20,000 ευρώ. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει την δανειοδότηση με άτοκες χαμηλές δόσεις ώστε να γίνει ακόμη πιο προσιτό σε όλους. Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε άλλες εισοδηματικές κατηγορίες με μικρότερη όμως επιδότηση.
Το όριο των παρεμβάσεων φθάνει τις 15,000 ευρώ ανά ιδιοκτησία και αφορά στην τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής (συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη πχ. αντικατάσταση κεραμιδιών, κτλ), στην αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης (συμπ. εξώπορτα κτηρίου, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες, κτλ), στην αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης (συμπ. αντικατάσταση εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κτλ).
Στη Ναύπακτο υπάρχουν εξειδικευμένα συνεργεία για όλες αυτές τις εργασίες και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία η οποία θα διαρκέσει όσο και τα κεφαλαιακά αποθέματα ανά περιφέρεια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα διαρκέσει για πολύ καιρό.
Δημήτρης Παπαναστασόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός
Ενεργειακός επιθεωρητής


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...