Ημερίδα ποδοσφαίρου στο Αγρίνιο από την ΕΠΣΝΑ

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κύρος Βασσάρας

Ο Κύρος Βασσάρας  στον οποίο η ΕΠΟ έχει δώσει πολλές αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων και τον ορισμό των διαιτητών της Superleague, θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα ποδοσφαίρου το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011 και  ώρα 7:30 μ.μ., στο Αγρίνιο.

 Η κορυφαία αυτή αθλητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στην οδό Παπαστράτου 53 & Σµύρνης 1 και διοργανώνεται από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας με τη συνεργασία των Διαιτητών Ποδοσφαίρου και του Συνδέσμου Προπονητών. Ο Κύρος Βασσάρας θα μιλήσει στους ποδοσφαιριστές, διαιτητές, προπονητές, παράγοντες αλλά και στο φίλαθλο κοινό του Αγρινίου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διαιτησίας και του ποδοσφαίρου.

Ο Κύρος Βασάρας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη την 1η Μαρτίου 1966. Με τη διαιτησία άρχισε να ασχολείται από πολύ μικρός παροτρυνόμενος από τον πατέρα του, τον Αντώνη Βασάρα (1939-2008), ο οποίος ήταν επίσης διεθνής διαιτητής.

Ξεκίνησε να διαιτητεύει το 1984 σε ηλικία μόλις 18 ετών σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και σιγά-σιγά ανέβηκε κατηγορίες. Έντεκα χρόνια αργότερα, το 1995, έγινε διαιτητής Α΄ Εθνικής. Το 1998 πήρε το σήμα της ΦΙΦΑ.

Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που σφύριξε ήταν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων (κάτω των 16) στη Σκωτία το 1998. Το πρώτο διεθνές ματς εθνικών ομάδων ανδρών που σφύριξε ήταν Αυστρία – Σαν Μαρίνο το 1999. Το ίδιος έτος γνώρισε την πρώτη διαιτητική του αναγνώριση, όταν διαιτήτευσε τον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων (κάτω των 17) στη Νέα Ζηλανδία.

Στη συνέχεια είχε συνεχείς διαιτησίες σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου και Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και Ολυμπιακών Αγώνων.

Ήταν τέταρτος διαιτητής στις τελικές φάσεις των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων 2000 σε Βέλγιο – Ολλανδία και 2004 στην Πορτογαλία.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2002 σε Νότια Κορέα – Ιαπωνία ήταν διαιτητής στον αγώνα Κίνα – Κόστα Ρίκα. Το 2004 είχε την ανώτερη ως τώρα διαιτητική παρουσία της καριέρας του στον τελικό αγώνα της Ολυμπιάδας της Αθήνας μεταξύ Αργεντινής – Παραγουάης.

Ακολούθησαν δυο ημιτελικοί Τσάμπιονς Λιγκ το 2005 και το 2007 και ο ημιτελικός του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2008. Είχε μεσολαβήσει η άτυχη χρονιά του 2006. Τότε ενώ είχε επιλεγεί για την τελική φάση του Μουντιάλ της Γερμανίας, τελικά αποκλείστηκε, μιας και οι βοηθοί του δεν κατάφεραν να περάσουν τα τεστ της επιτροπής διαιτησίας της ΦΙΦΑ.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2008 σε Αυστρία–Ελβετία διαιτήτευσε τον αγώνα Πορτογαλία–Τσεχία, με βοηθούς τους Δημ. Σεραϊδάρη και Δημ. Μποζατζίδη. Πήραν και οι τρεις άριστα τόσο από τον Άγγλο παρατηρητή, όσο και από τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής διαιτησίας. Στη συνέχεια διαιτήτευσαν το παιχνίδι Πολωνία-Κροατία. Το τρίο έμεινε για την επόμενη φάση των αγώνων αλλά τελικά μόνο ο Βασάρας ορίστηκε ως 4ος διαιτητής του ενός ημιτελικού.

Τον Απρίλιο του 2009 ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό διαιτησία. Μέχρι πέρυσι ήταν υπεύθυνος ανάπτυξης της Ελληνικής Διαιτησίας με πολλή και σημαντική δουλειά σ’ αυτό τον χώρο.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...