Η Αριστέα Ρόμπολα φωνάζει παρούσα για το Αιτωλοακαρνάνικο ποδόσφαιρο. Συνέντευξη στο Ν.Ν.

Η Αριστέα Ρόμπολα πρώην μέλος του Διοικητικό συμβουλίου της ΕΠΣΝΑ και υποψήφια με τον συνδυασμό του Γιώργου Λαγούδη στις εκλογές της 11ης Ιουνίου αλλά και πρώτη γυναίκα παρατηρητής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη για όλους και για όλα. Η Αριστέα μίλησε για τις εκλογές , για την πορεία της στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και κατέθεσε τις προτάσεις της γι’ αυτό.

Διαβάστε την συνέντευξη της στο Nafpaktianews.gr  

Ερ.1. Πέρασε αρκετό διάστημα από τις εκλογές όπου και συμμετείχατε για δεύτερη φορά ως υποψήφια σε Δ.Σ. θα ήθελα ένα σχόλιο για τον αν έγινε κάτι λάθος σε αυτές και αν επηρέασαν το ποδόσφαιρο του νομού μας.

Σας ευχαριστώ καταρχάς  που μου ζητήσατε να κάνουμε μια light κουβέντα τώρα που ηρεμήσαμε όλοι από τη διαδικασία των εκλογών. Πρέπει να συγχαρούμε τον συνδυασμό που κέρδισε και να του ευχηθούμε καλή δύναμη. Εγώ στο ποδόσφαιρο του νομού μας εισήλθα με τη στήριξη του νυν προέδρου από τη θέση παρατηρητή αγώνων και μετά σαν διοίκηση. Το αναφέρω γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ στην πορεία μας από πού ξεκινήσαμε. Στην πορεία όμως διάφοροι παράγοντες άλλαξαν κάποια δεδομένα και στις τελευταίες εκλογές ήμουν υποψήφια με τον συνδυασμό που ηττήθηκε. Λάθη έγιναν αρκετά ή καλύτερα να πούμε κακή εκτέλεση εκλογών με μεγάλη αναταραχή, πρωτόγνωρη για τους παράγοντες και τα σωματεία μας. Είναι όμως η επιλογή της πλειοψηφίας και είναι σεβαστό το αποτέλεσμα.

Ερ.2. Είστε μια δυναμική   γυναίκα και αυτό δείξατε με την ενασχόληση σας με το ποδόσφαιρο. Τι θα αλλάζατε (ένα μπορούσατε) από αυτές τις εκλογές; Αν γυρνούσε πίσω ο χρόνος;

Τι θα άλλαζα απ αυτές τις εκλογές;θα ήθελα να διεξαχθούν με ηρεμία, χωρίς φοβίες αποφάσεων την μέρα των εκλογών. Θα προσπαθούσα να πείσω την διοίκηση της ΕΠΣ τώρα που το ποδόσφαιρο μας περνάει κρίση σε εθνικό αλλά περισσότερο σε ερασιτεχνικό επίπεδο, να είμαστε κοντά στα σωμάτεια μας στηρίζοντας για παράδειγμα με χορηγίες τις διαιτησίες, που είναι ο μεγαλύτερος βραχνάς κάθε σωματείου.

….Ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις από τον κ. Λαγούδη  στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών. Θα ήθελα την δική σας θέση .Έγιναν λάθη  από την παράταξη Λαγούδη;

Ο Κύριος Λαγούδης θέλουμε δεν θέλουμε είναι ποδοσφαιρική αξία του Νομού μας. Επαιξε μπάλα την εποχή που μάτωναν οι παίκτες τα γόνατα τους στα ξερά γήπεδα. Ηγήθηκε μιας παράταξης με ικανότατα στελέχη. Νικήθηκε ή νικηθήκαμε σαν ομάδα και όλοι ξέρουν το πως. Αν μίλησε σκληρά την επόμενη των εκλογών εγώ σαν Ρόμπολα κ. Δελημαρη δεν θα κρίνω πως μιλάει ο αρχηγός αν ειναι σκληρά ή μαλακά τα λόγια του. Θα πω όμως τουτο: για να φτάσει στο σημείο να μιλάει σε τέτοιο σκληρό ύφος, έχει ευθύνη των λεγόμενων του που θα μπορεί να υποστηριξει με αποδείξεις. Ξέρει εκεί που απευθύνεται ο κύριος Λαγούδης αν εχουν βάση τα όσα λέει πιστεψτε με ξέρει και για να το γενικευσω μιας και με “τσιγκλάτε” ο Κύριος Παπαχρηστου και ο Κύριος Λαγούδης ξέρουν κι οι δύο καλύτερα απ όλους μας το παρασκήνιο των εκλογών του Νομού μας.

Ερ.3. Η επόμενη μέρα σας βρίσκει εκτός Δ.Σ. της ΕΠΣ. Αυτό θα σας εμποδίσει να ασχολείστε με τον τοπικό αθλητισμό; Σας έκανε κάτι να σκεφτείτε «τα παρατάω και δεν ασχολούμαι πάλι». Θα ασχοληθείτε ξανά με την διοίκηση του ποδοσφαίρου.

Η επόμενη μέρα με βρίσκει εκτός Δ.Σ. της ΕΠΣ αλλά σας διαβεβαιώνω πολύ πιο δυνατή. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να προσπαθώ για τα καλύτερα στο νομό μου. Όχι, δεν παραιτούμαι από τίποτα. Έχω πεισμώσει ακόμα περισσότερο. Να σας αποκαλύψω πως μου έγιναν και προτάσεις για συνεργασία, μέχρι και να μεταγραφώ σε άλλες ενώσεις ώστε να συνδράμω. Όμως είμαι πιστή στο νομό μου και θέλω να αγωνίζομαι γι΄αυτόν.

Ερ.4.  Ποιος είναι ο τρόπος που θα θέλατε να συνεχίσετε στον τοπικό αθλητισμό έχετε κάτι στο μυαλό σας. Που πιστευτέ ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε.

Στον τοπικό αθλητισμο του νομού μου θα συνεχίσω να βρίσκομαι στα γήπεδα σαν θεατής πλεον. Αν και όταν μου ζητηθεί οποιαδήποτε βοήθεια απο την Ένωση μου θα είμαι παρόν. Εξάλλου όλοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα μου, την δοτικοτητα μου και κυρίως πόσο αντρική ψυχή χρειάστηκε για να επιβιώσω όλα αυτα τα χρόνια κ να επιβραβευομαι ακόμα κι από μέλη της τωρινής Ε.Ε της ΕΠΟ με το “ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΡΟΜΠΟΛΑ”.

        Ερ.5.Έχετε ζήσει  το ποδόσφαιρο εκτελώντας άριστα σε πάρα πολλούς αγώνες καθήκοντα    παρατηρητή ξεκινώντας από τα τοπικά πρωταθλήματα, τις εθνικές μας κατηγορίες και φτάνοντας μέχρι το κύπελλο Ελλάδος επαγγελματικών ομάδων. Ποιά είναι τα σχέδια σας και οι επόμενες κινήσεις;

Μιλάτε για παρατηρητής. Εγώ ναι, ξεκίνησα έτσι. Από τη μήτρα του ποδοσφαίρου, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Ήταν η αρχή ,πηγαίνοντας στις εθνικές κατηγορίες σαν παρατηρητής συνειδητοποιείς πως είσαι σ ένα ανδροκρατούμενο κάστρο. Προσπάθησα με την προσωπικότητα μου, με σοβαρότητα και άριστη εκτέλεση των καθηκόντων μου για την ομαλή διεξαγωγή ενός παιχνιδιού μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, να κατακτήσω τον σεβασμό παικτών, ομάδων, διοικήσεων. Και τα κατάφερα αφού όλοι, έξω κ μέσα από το γήπεδο σεβάστηκαν την γυναικεία παρουσία.

Αυτό φορτίζει ακόμα πιο πολύ τις μπαταρίες μου για να προσφέρω ότι καλύτερο επιτρέπουν το μεράκι και οι δυνάμεις μου, γιατί σχέδια και κινήσεις είναι δύσκολο να σχεδιάζεις σ ένα τόσο ζωντανό οργανισμό που είναι το ποδόσφαιρο.

 Ερ.6.Ήσασταν η πρώτη γυναίκα που ασχολήθηκε με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου, υπάρχουν γυναίκες στο νομό  που να ήθελαν και αυτές να κάνουν ότι και εσείς;

Γι αυτο σας ειπα πιο πάνω. Είμαι η πρώτη γυναίκα που ασχοληθηκε ενεργα με το ποδοσφαιρο μέσω του παρατηρητη αγώνων κι επειτα σαν διοίκηση διότι με πιστεψε ο κυριος Παπαχρηστου. Δεν σας κρύβω οτι υπηρχαν αρκετά κορίτσια που οταν με έβλεπαν γήπεδο μου έλεγαν “κυρια Ρόμπολα είστε πρότυπο μου θέλω να σας μοιάσω” κι εγω χαιρόμουν γιατί έβλεπα πολλές γυναίκες να θέλουν να προσφέρουν σ αυτό το χώρο. Και κάποτε η ΓΥΝΑΙΚΑ πρέπει να βρεί την θεση της στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Μην ξεχνάμε τη Γενική Γραμματέα της FIFA κ. ΦΑΤΜΑ ΣΑΜΟΥΡΑ. Γυναίκα στα ανώτερα στρώματα διοίκησης του ποδοσφαίρου και αυτό τα λέει όλα νομίζω.

Ερ. 7. O αθλητισμός και η ενασχόληση του με τα διοικητικά και την ΕΠΣ είναι το παραθυράκι για να σε δούμε υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές;

Δεν σας το κρύβω. Δέχθηκα προτάσεις για τις επερχόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης αλλά ο μόνος χώρος που θέλω να ασκήσω διοίκηση είναι ο ποδοσφαιρικός. Άλλωστε στο στίβο της πολιτικής και στο γήπεδο του ποδοσφαίρου κυριαρχούν οι ίδιοι όροι : Αρνητικό αποτέλεσμα = Εξέταση για τα λάθη μας, θετικό αποτέλεσμα = δικαίωση, πρωτάθλημα = διοίκηση.

Ερ.8. Ένα σχόλιο για την κάρτα υγείας.

Όσο για την κάρτα υγείας που με ρωτάτε την άποψη μου. Φυσικά πρέπει να είναι υποχρεωτική για την ασφάλεια του κάθε αθλητή μας. Είναι κρίμα το 2018 να χάνεται παίκτης, επειδή δεν γνώριζε ο ίδιος πρόβλημα υγείας του. Το ίδιο και η ομάδα του. Απλά θα πρέπει να το οργανωθεί και εφαρμοστεί σωστά και κυρίως τα σωματεία να βοηθηθούν με κάποιο τρόπο οικονομικά ώστε να καλυφθούν ιατρικά οι παίκτες τους λόγω όπως προείπα της οικονομικής κρίσης.

Ερ.9. Ποιά ομάδα πιστεύεις σύμφωνα με ότι έχεις δει μέχρι τώρα ότι είναι το φαβορί για τον τίτλο και την άνοδο;

Είναι πολύ νωρίς για προγνωστικά. Πιστεύω ότι ο Όμηρος και η ΑΕΜ θεωρητικά να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα, πάντα όμως υπάρχουν και ομάδες που δεν έχουν ξεκινήσει καλά όπως ο Τρίκαρδος. Βέβαια μη ξεχνάμε τον Ίβιτσα Όσιμ που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η μπάλα είναι…….. μελισσούλα” και πάει στο λουλούδι που θέλει αυτή, κι όχι που την πάει ο αέρας. Έξαλλου το ποδόσφαιρο γι αυτό είναι το μοναδικό άθλημα που έχει τους περισσότερους φιλάθλους. Γιατί έχει τον τρόπο η μπάλα να μας μαγεύει, να μας καθηλώνει, να μας τσιτώνει, να μας αποζημιώνει να μας τιμωρεί ή να μας επιβραβεύει…

Ερ. 10. Νέο γήπεδο στην Κατοχή. Πιστεύεις θα βοηθήσει τον Τρίκαρδο στην νέα του προσπάθεια αλλά και τον τοπικό αθλητισμό;

Η έδρα του Τρικάρδου ήταν πάντα πολύ ισχυρή. Ήταν το κάστρο για τις επιτυχίες του. Ευελπιστώ ότι μαζί με την αναγέννηση της ομάδας, θα πάρει και αυτό τη θέση του ως το απόρθητο κάστρο και η βάση για τις επιτυχίες. Επιτυχίες που για να έρθουν πρέπει να επενδύσει η ομάδα στις υποδομές και πράγματι έχει πλέον τη δυνατότητα με το νέο γήπεδο που έλειπε τόσα χρόνια από την κοινωνία του χωριού μας. Να δώσω τα συγχαρητήριά μου στη διοίκηση της ομάδας αλλά και σε όποιον παράγοντα έβαλε το παραμικρό λιθαράκι ώστε να έχουμε τέτοιους χώρους ως υποχρέωση της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες.

Ερ.11. Θα ήθελα να σχολιάσεις γενικότερα το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

 Για το ελληνικό ποδόσφαιρο προβληματίζομαι ιδιαίτερα..

Η κατάκτηση ενός τίτλου είναι επιθυμία κάθε ομάδας. Όμως πρέπει να οργανωθείς, να επενδύσεις και να είσαι ο καλύτερος μέσα στο παραλληλόγραμμο και να έχεις και λίγο τύχη για να πετύχεις το στόχο σου. Αντί γι αυτό οι προσπάθειες των παραγόντων επικεντρώνονται σε άλλους τρόπους. Αποτέλεσμα; Το έχουν εισάγει στην εντατική και με υποτιθέμενες παρεμβάσεις με ξένους χειρούργους προσπαθούν για την ανάστασή του. Τελευταία και πιο λυπηρή για μένα παρέμβαση η εισαγωγή αλλοδαπών διαιτητών. Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη στα δικά μας παιδιά. Η ΕΠΟ και το ποδόσφαιρό μας πρέπει να είναι το «Άγιο Όρος». Να το προστατεύουμε από εχθρούς και να το διοικούν παράγοντες με όραμα ένα καλύτερο αύριο για όλους όσους εμπλέκονται.

Ερ. 12 : Και να κλείσουμε με μια απορία όλων μας. Η Ρόμπολα έχει ομάδα, έχει χρώμα;

Η Αριστέα Ρόμπολα έχει ομάδα με ονοματεπώνυμο. Λέγεται Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Είναι η ομάδα που αγαπώ και θέλω να υπηρετώ, να αγωνίζομαι, να ακολουθώ, να απολαμβάνω τις επιτυχίες της, να προβληματίζομαι στις αποτυχίες της, να διορθώνομαι και να εξελίσσομαι μαζί της. Ευχαριστώ για την κουβέντα μας. Πιστεύω να σας κάλυψα και να εμφάνισα τις ανησυχίες μου για το λαοφιλέστερο άθλημα και φυσικά για τον αιμοδότη του…..το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

 Κλείνω με μια παράκληση προς την Ε.Π.Ο. «Σκύψτε πάνω στα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μας. Βοηθήστε το να επιβιώσει, να αναπτυχθεί γιατί χωρίς αυτό θα πάψει και το επαγγελματικό».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...