Η δημιουργία του «εχθρού» και ο νέος Ψυχρός Πόλεμος

Η δημιουργία του «εχθρού» και ο νέος Ψυχρός Πόλεμος

Έχει φτάσει στα όρια της πολιτικής ανοησίας αυτό το κακόγουστο σίριαλ, με την Ρωσία να βρίσκεται πίσω από κάθε «έκνομη», κάθε μη αρεστή κίνηση ή αποτέλεσμα, για τα θεσμικά κέντρα της Δύσης. Συνεχείς κατηγορίες για επιρροή της Μόσχας σε εκλογικές διαδικασίες, σε δημοψηφίσματα, σε υποκίνηση βίας, διαδηλώσεων και ανατροπής κυβερνήσεων ανά τον πλανήτη! Πριν λίγο καιρό είχαμε το ζήτημα της πγδμ, στη συνέχεια, το βοσνιακό και πάει λέγοντας.

Πρόκειται για τον αποδιοπομπαίο τράγο της ιστορίας! Με πολύ χιούμορ, προκάλεσε έκρηξη γέλιου στην αίθουσα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε αναφερθεί στο ζήτημα αυτό μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφορμή τα γεγονότα στην Αφρική:

«Την στιγμή εκείνη είμασταν απασχολημένοι με το δημοψήφισμα στην Καταλονία, έτσι δεν είχαμε χρόνο να ασχοληθούμε με τη Νότια Αφρική»! Και συνεχίζοντας με σοβαρό πάντα τόνο ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι «δεν υπήρχε χρόνος να ασχοληθεί με αυτά τα προβλήματα», καθώς όπως διευκρίνισε «ακόμα και οι Ρώσοι δεν μπορούν να φτάσουν παντού». Μπορεί να ήταν ένα καλό ρωσικό αστείο αλλά αντικατοπτρίζει την τραγικότητα σε όλο της το μεγαλείο. Τα τελευταίο διάστημα, τα κέντρα της Δύσης, εξουσίας κατά βάση, επιρρίπτουν ευθύνες συλλήβδην στους Ρώσους για όλα τα γεγονότα που δεν είναι αρεστά, από τις ΗΠΑ ως την Μολδαβία. Εξαίρεση αποτελεί μόνον το ζήτημα του Brexit για το οποίο, τόσο ο Βίκτορ Όρμπαν όσο και ο Ρόμπερτ Φίκο έδειξαν ως ένοχο τον Τζορτζ Σόρος.

Δηλαδή, ότι, σύμφωνα με τους ίδιους, «ομολόγησε» ότι έδωσε μερικά εκατομμύρια πρόθυμα για την αντι – Brexit εκστρατεία. Τους Ρώσους, τους συνδέουν με τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας, που δεν απαιτείται μεγάλο «μπάτζετ» κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων, hacking μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και βάσεις δεδομένων.

Είναι …hitech υπόθεση η Μόσχα! Η μόνη περίπτωση που δεν εμπίπτει σερ αυτό πλαίσιο, είναι η ανοιχτή υποστήριξη, όπως και το ρωσικό δάνειο στη Marine Le Pen κατά τη διάρκεια των γαλλικών προεδρικών εκλογών και επίσης, η σχέση του Κρεμλίνου με την Λευκορωσία και την Μολδαβία.

Όπως διαρρέουν, εν είδη πληροφόρησης ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης, η Μόσχα χρησιμοποιεί είτε συμφωνεί με εν δυνάμει πρωθυπουργούς, αρχηγούς υποσχόμενη αρκετά οικονομικά οφέλη, ως αντάλλαγμα την επιρροή και άμεσο έλεγχό τους! Η πρακτική αυτή, μέχρι τώρα, όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά είναι των δυτικών. Και είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κάποιος ότι η Μόσχα, κάνει «κόπια» την αμερικανική κατά βάση μέθοδο. Κατά το παρελθόν αλλά σήμερα, με αυτό την μέθοδο, μέσω των μέσων ενημέρωσης, δημιουργείται κλίμα «αντιρωσικό» το οποίο εξυπηρετεί τα γνωστά κέντρα της δύσης (στρατιωτικοβιομηχανικό κατεστημένο) και την υλοποίηση των σχεδίων τους.

Μαθηματικά, οδηγείται η κατάσταση σε συνθήκες «Ψυχρού Πολέμου» πρωτίστως, με τον υπ’ αριθμόν 1 «κατασκευασμένο εχθρό» την Ρωσία, με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε άλλες εποχές, να θυμίσω, τον «εχθρό» τον δημιουργούσαν, μέσω της «ιδεολογίας».

Ελλείψει λοιπόν αυτής, αναλαμβάνει μερίδα διεθνών μέσων ενημέρωσης την «κατασκευή» εμμέσως του «εχθρού», μέσω στοχευμένων ειδήσεων και παραπληροφόρησης. Και επειδή σήμερα υπάρχει πόλωση στον πλανήτη, είναι εύκολο να περάσει η κατασκευασμένη είδηση. Πολλές ανάλογες «ειδήσεις» με πρωταγωνιστή την Ρωσία, είδαμε στη Μεγάλη Βρετανία για το Brexit, στην αναρρίχηση του Σαλβίνι στην εξουσία, στην Αυστρία, στην Καταλονία για την απόσχιση, στη Σερβική Δημοκρατία, στο Μαυροβούνιο, στην Μολδαβία, στα Σκόπια μέχρι και την Γαλλία! Ενδεικτική, είναι η αναφορά των Times, ότι στο «Twitter» εμφανίστηκαν περίπου 600 λογαριασμοί που φέρονται να συνδέονται με τη Ρωσία. Δημοσιεύουν καθημερινά κείμενα που μιλάνε για τις διαδηλώσεις, τις εξεγέρσεις των «κίτρινων γιλέκων».

Ο υπουργός Εξωτερικών μάλιστα της Γαλλίας, Ζαν Ιβ Ντριάν έσπευσε να υποστηρίξει ότι πρόκειται περί ανάμειξης της Ρωσίας! Τόσο απλά, τόσο καλά! 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/349364-E-demioyrgia-toy-echthroy-kai-o-neos-PSychros-Polemos ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...