Θωμάς Γρηγορίου:Συγκάλεσε το συμβούλιο της δημ.ενότητας,αλλά ήθελε να το βαφτίσει Γενική συνέλευση των κατοίκων της Ναυπάκτου

Την Δευτέρα 5/9, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου, Θωμάς Γρηγορίου, συγκάλεσε σε συνεδρίαση το 11μελές συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας της Ναυπάκτου, με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη. Το τρίτο θέμα ήταν η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων και των φορέων της Ναυπάκτου, για τον προγραμματισμό των δράσεων του δήμου στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αντί όμως να προγραμματιστεί η Γ.Σ. ο κ. Γρηγορίου την ήθελε “εδώ και τώρα”. Ζήτησε να γίνει η συνέλευση εκείνη την στιγμή αν και δεν…

…παρευρίσκονταν πάνω από 10 συμπολίτες μας. “Τί τον θέλουμε τον κόσμο; Για την τηλεόραση;” Αναρωτήθηκε ο κ. Γρηγορίου. Εισηγήθηκε δε ένα πρόγραμμα έργων “μνημείο προχειρότητας”. Από αυτό έλλειπαν βασικές προτεραιότητες της πόλης όπως, οι παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό, για τον χώρο των παζαριών και το αλσύλλιο, το ΒΙΟ.ΠΑ. και πολλά άλλα. Για τα υπόλοιπα δεν υπήρχε καμία προτεραιότητα, καμία εκτίμηση κόστους και πολύ συχνά ήταν φανερή η απουσία άποψης για το προς τα που πρέπει να κινηθούμε ως πόλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από το “πρόγραμμα” που παρουσίασε, η πρότασή του για “Αξιοποίηση ή μη του ΞΕΝΙΑ”. Δηλαδή μπορούσε να πάρει απόφαση και για μη αξιοποίηση; Ή όταν αναφέρεται σε “αξιοποίηση”, τι ακριβώς εννοεί ο “ποιητής”; Ο κ. Γρηγορίου ανέχθηκε επίσης την πλήρη απαξίωση του συμβουλίου από τους υπεύθυνους της δημοτικής πλειοψηφίας, αφού δεν ενημέρωσαν καν την δημοτική κοινότητα για τα χρήματα που της αναλογούν το 2012 (ως είχαν, εκ του νόμου, υποχρέωση να κάνουν).

Τελικά η Γενική συνέλευση αναβλήθηκε, μετά την παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης Α. Κοτσανά και Κ. Καρακώστα, αλλά και με την ψήφο αρκετών συμβούλων της συμπολίτευσης στην δημοτική κοινότητα, που δεν θέλησαν να συναινέσουν στα Αυτοδιοικητικά παροράματα του κ. Γρηγορίου.

Η Γενική Συνέλευση των κατοίκων, ορίστηκε για την Δευτέρα 12/9, στις 7.00 μμ, στο ΞΕΝΙΑ.
Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή κατοίκων και φορέων σε αυτή. Αρκεί να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον Καλλικράτη η Γ.Σ. των κατοίκων αποφασίζει για πάρα πολλά ζητήματα και προτείνει δράσεις για το επόμενο έτος και όχι μόνο.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μπορούν να συζητηθούν δράσεις για:
α) την παροχή κοινωνικών ή άλλων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής τους,
β) τη λήψη μέτρων για την προστασία των ηλικιωμένων και των παιδιών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου,
γ) τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν στην τοπική κοινότητα,
δ) την παροχή υπηρεσιών για την τουριστική αξιοποίηση και προβολή της τοπικής κοινότητας,
ε) την εφαρμογή πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών προγραμμάτων και
στ) κάθε άλλο θέμα που αφορά την τοπική κοινότητα.
Για την ανωτέρω διαδικασία τηρούνται πρακτικά από υπάλληλο του δήμου ενώ οι αποφάσεις για τα ανωτέρω θέματα λαμβάνονται από τους παρόντες με σχετική πλειοψηφία.
Στη Γενική Συνέλευση, καλούνται οι κοινωνικοί φορείς της δημοτικής κοινότητας, προκειμένου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους

Κ.Καρακώστας

Επικ.Κίνησης Πολιτών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...