To καλύτερο Bike Odyssey έφτασε στο τέλος του!

Ο κορυφαίος ποδηλατικός αγώνας Mountain Bike στην Ελλάδα και ένας από τους δυσκολότερους στον κόσμο, το BikeOdyssey, που ξεκίνησε από τη Σμίξη Γρεβενών και πέρασε από Μέτσοβο, Πύλη Τρικάλων, Νεοχώρι Λίμνης Πλαστήρα, Κρίκελλο Ευρυτανίας, Αθ. Διάκο Φωκίδας, Άνω Χώρα Ναυπακτίας διανύοντας περίπου 620χλμ σε 8 ημέρες με 19.800 υψομετρικές διαφορές, τερμάτισε με μεγάλη επιτυχία στη Ναύπακτο.

Το 8ο και τελευταίο στάδιο του αγώνα ξεκίνησε από την Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας και στους ήδη υπάρχοντες αθλητές των πολυήμερων αγώνων ήρθαν να προστεθούν αυτοί του 1-Day South Odyssey. Η μέρα ήταν πραγματικά καυτή και σε συνδυασμό με την κούραση των ημερών έκανε πραγματικά το έργο των συμμετεχόντων αρκετά δύσκολο.

Ετσι με τον τερματισμό βγήκαν και τα τελικά αποτελέσματα. Για τον 8ήμερο αγώνα, πρώτη τερμάτισε η ομάδα “Εκστρατείς” με τους Παπασάββα Μιχάλη και Ορφανουδάκη Κώστα σπάζοντας όλα τα χρονόμετρα! Αμέσως πίσω τους τερμάτισε η ομάδα “Heroes and Zeros” των Τσουλουχά Γιώργου και Dudek Bo ενώ 5 λεπτά αργότερα στην τρίτη θέση τερμάτισε και η ομάδα “Vernon Endurance/Animal Rights” των Κοτόπουλου Θοδωρή και Χρήστου Χρήστου.

Η μπλε φανέλα ήρθε λοιπόν για μια ακόμα φορά στα χέρια των Παπασάββα-Ορφανουδάκη οι οποίοι πήραν και την πρώτη θέση στη Γενική Κατάταξη κερδίζοντας τα 7 από τα 8 στάδια του αγώνα. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της Γενικής Κατάταξης του 8ημέρου: https://bikeodyssey.gr/en/information/results/96-8-daysoverallresults.html

Στον 3ήμερο αγώνα πρώτη τερμάτισε η ομάδα “ Μιρμιδόνες” με τους Φλαριώτη Γιώργο και Κουτσοθανά Σταύρο, οι οποίοι έκαναν το απόλυτο τρεις στις τρεις νίκες και κατέκτησαν φυσικά την πρώτη θέση και στη Γενική Κατάταξη και την πορτοκαλί φανέλα. Μάχη δόθηκε για τη δεύτερη θέση όπου η ομάδα “West Bikers” των Ταμπαρόπουλου Αριστοτέλη και Ρίζου Αλέξανδρου άφησε στην τρίτη θέση την ομάδα “Ghost Riders” των Στάθη Δημήτρη και Παπαδήμα Αλέξανδρου που ως τότε συνήθιζε να τερματίζει δεύτερη. Βέβαια ο Ταμπαρόπουλος είχε κάνει κάτι παρόμοιο και την προηγούμενη χρονιά οπότε φαίνεται ότι το τελευταίο στάδιο του αγώνα του πάει πολύ!

Δείτε την Γενική Κατάταξη του 3ήμερου αγώνα:

https://bikeodyssey.gr/en/information/results/117-3-dayssouthraceoverallresults.html

Στο μονοήμερο αγώνα την πρώτη θέση αλλά και την πράσινη φανέλα του νικητή κέρδισε ο Ντρέλλιας Γιώργος με χρόνο 02:33:03, τη δεύτερη θέση ο Μιχελάκης Γιώργος με χρόνο 02:33:07 και την τρίτη θέση ο Φακάζης Κώστας με χρόνο 02:33:43.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του μονοήμερου αγώνα:

http://mtbxpert.gr/resultsbosouth-2017.html

Μετά το πέρας του αγωνιστικού μέρους ακολούθησαν οι απονομές με αθλητές και διοργανωτές να δίνουν ραντεβού για το 2018…

Φυσικά όλο αυτό εγχείρημα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη συμβολή των εθελοντών, χορηγών μας, των χορηγών επικοινωνίας και των υποστηρικτών μας. Αναλυτικά ευχαριστούμε:

Την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου (Ε.Ο.Ε.Δ) που φρόντιζαν για την ασφάλεια των αθλητών και των διοργανωτών παρεμβαίνοντας άμεσα όποτε αυτό ήταν απαραίτητο αλλά και για τη βοήθειά τους στην εξέλιξη του αγώνα.

Τη φωτογραφική ομάδα “4Photografyμε τους Λευτέρη Κυπριωτάκη, Αντώνη Σακελλαρίου, Κώστα Μαρκετάκη και Αντώνη Αγγελάρα για τις υπέροχες φωτογραφίες και τα πλάνα με το drone.

Το Λεωνίδα Παπαφωτίου και τη Μαρία Αγγελή για την υπέροχη δουλειά σε video και μοντάζ.

Τους χορηγούς μας:

– Τη FORD για τα αυτοκίνητα

– Την ΑΥΡΑ για το φυσικό μεταλλικό νερό

– Την POWERADE για τα ισοτονικά ποτά

– Την GRAN CEREALE για τα προϊόντα δημητριακών (μπάρες και μπισκότα)

Tη BARILLA για τα ζυμαρικά και τις σάλτσες

– Τo BIKE EXPERT για την τεχνική υποστήριξη και το service

– Την QUALITY PRINTING SOLUTIONS για τις εκτυπώσεις

– Τη VERO και την ΟΚΤΑΒΙΤ για τους υπολογιστές

– Τη JUST HOST για την κατασκευή της ιστοσελίδας μας και την μηχανογραφική υποστήριξη

– Το cycle cafe bar FLAMME ROUGE

– Το φαρμακείο ΣΑΠΡΙΚΗ ΤΙΝΑ για το φαρμακευτικό υλικό

Τους χορηγούς επικοινωνίας σε κάθε νομό που πέρασε ο αγώνας:

Sportchicas.gr, Prasi@online.gr, τηλεόραση TRT, Ράδιο Καρπενήσι 97,5,Karditsaportal.gr ,Greveniotis.gr, Evrytanika.gr, Navpaktianews.gr, Protothema.gr, Starfm.gr, aetosgrevena.blogspot.gr

Tους δήμους και τις κοινότητες για τη φιλοξενία τους:

Δήμος Γρεβενών, Δήμος Μετσόβου, Δήμος Πύλης, Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, Δήμος Καρπενησίου, Τοπική Κοινότητα Αθ. Διάκου, Δήμος Ναυπακτίας.

Επίσης για την υποστήριξή τους:

Τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, τον Α.Ο. Πύλης “ΠΟΡΤΑΪΚΟΣ”, τον Ορειβατικό Περιηγητικό Όμιλο Πύλης (ΟΠΟΠ), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρικελλιωτών “Ο Άγιος Νικόλαος”, την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Προβάλλω Ναυπακτία”

 

Δείτε τα video του αγώνα:

www.facebook.com/BikeOdyssey.gr/videos

Για πληροφορίες και φωτογραφίες στο

www.facebook.com/BikeOdyssey.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...