''Κανένα παιδί να μην πάει σχολείο τη Δευτέρα με άδεια χέρια.''

Ας έχει μαζί του τα περυσινά βιβλία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές των μικρότερων τάξεων. Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία όλοι μας, φορείς, καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς, κοινωνία, ας βοηθήσουμε ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι ελλείψεις».

Αυτό αναφέρει, σε μήνυμα του ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι «όλοι μας είμαστε εδώ, παρόντες, να συμβάλλουμε ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την προμήθεια των νέων σχολικών βιβλίων».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρει, επίσης, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει τα φωτοτυπικά της μηχανήματα ώστε να γίνεται ομαλά η αναπαραγωγή των φωτοτυπιών και καλεί τους Δήμους, τους φορείς της Περιφέρειας, τα Πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ να κάνουν το ίδιο, διευκολύνοντας την εκπαιδευτική κοινότητα.«Τα φωτοτυπικά μηχανήματα της Περιφέρειας είναι στη διάθεση των καθηγητών και των δασκάλων. Και είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τον εξοπλισμό των Δήμων και όλων των φορέων της Περιφέρειας. Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας, έχουμε χρέος να συνδράμουμε την εκπαιδευτική κοινότητα, να αντιδράσουμε θετικά στο πρόβλημα. Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι είμαι σίγουρος ότι θα διαθέσουν τον καλύτερο εαυτό τους και αυτή η παροδική δυσκολία δεν θα έχει επιπτώσεις στη λειτουργία των σχολείων», τονίζει στο μήνυμα του ο Περιφερειάρχης.

Και καταλήγει ευχόμενος σε όλους τους συντελεστές της εκπαιδευτικής κοινότητας καλή και αποδοτική χρονιά.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...