Κουρουμπλής:Ομιλία στο Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών

Ομιλία στο Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των Πιστωτικών Ιδρυμάτων – Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα – Κύρωση της Σύμβασης – Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των τροποποιήσεών της και άλλες διατάξεις».

 

 

Ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση επί των τροπολογιών του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι «ενοχλούμαι ειλικρινά όταν ακούω συναδέλφους να αναφέρονται με έναν περίεργο τρόπο στη δεκαετία του ’80 και στον Ανδρέα Παπανδρέου. Καλό θα είναι να είναι προσεκτικοί, όταν αναφέρονται σε έναν άνθρωπο που άλλαξε την ποιότητα ζωής στην Ελλάδα εκείνης της δεκαετίας, περιορίζοντας το έλλειμμα της κοινωνικής δημοκρατίας και δίνοντας περηφάνια στον ελληνικό λαό. Καλό θα είναι, λοιπόν, να είμαστε λίγο προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε στον Ανδρέα Παπανδρέου».

Εν συνεχεία αναφερόμενος στη συνταγή των  μέτρων που επιθυμεί η Ευρώπη να επιβάλλει με τη λογική “να φτωχύνουν οι Έλληνες” για να μη φτωχύνει δήθεν η Ελλάδα, τόνισε πως δεν είναι δυνατόν αφενός μεν να πλήττονται συνεχώς τα λαϊκά στρώματα, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι και αφετέρου δε να μην έχουν ακόμη εισπραχθεί ποσά από τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας των Off Shore εταιρειών, όπως επίσης να μην έχει υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τον  έλεγχο του πόθεν έσχες όσων μετέφεραν τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού. Επιπροσθέτως η Κυβέρνηση, οφείλει να ενημερώσει εάν πρόκειται να προβεί σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των μεγαλοοφειλετών του ΙΚΑ καθώς επίσης να ενημερώσει και για τους δήθεν φτωχούς των 24.000.000.000€, γιατί ξέρουμε ότι στην Ελλάδα έχουν φτωχύνει οι βιομηχανίες, αλλά οι βιομήχανοι παραμένουν οι πλουσιότεροι.

Ο κ. Π. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι η  σημερινή Κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στο «πάρτι» που έγινε τα τελευταία χρόνια από την  Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας, έρχονται τώρα και έχουν το θάρρος και το θράσος να λένε ότι θα κυβερνήσουν πάλι, μολονότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δημιούργησαν τη δημοσιονομική εκτροπή.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στις σπατάλες στο χώρο του φαρμάκου. Συγκεκριμένα τόνισε πως ακόμα και σήμερα τα νοσοκομεία προμηθεύονται φάρμακα από τις φαρμακοβιομηχανίες σε διαφορετική τιμή από ότι τα ασφαλιστικά ταμεία. Τόνισε δε, πώς είναι αδιανόητο οι πολυεθνικές του φαρμάκου με 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ κύκλο εργασιών το 2009, να εμφανίζουν το ίδιο έτος 270 εκατομμύρια κέρδη ενώ το 2010 να εμφανίζουν ζημιές. Αντιθέτως η ελληνική φαρμακοβιομηχανία με υποπολλαπλάσιες θέσεις εργασίες και με λιγότερο κύκλο εργασιών από ότι οι πολυεθνικές να  συνεχίζουν να εμφανίζουν  κέρδη και το 2010.

Ο κ. Κουρουμπλής απαντώντας σε όσους αναφέρονται συχνά στα σενάρια περί πτώχευσης της  χώρας,  τόνισε  πως  η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, διότι δεν συμφέρει κανέναν αυτή η κατάσταση. Απλώς καλλιεργείται και συντηρείται ένα κλίμα για να εκβιάζεται ο ελληνικός λαός ώστε να υφίσταται συνεχώς περικοπή των κοινωνικών του δικαιωμάτων.

Πρόσθεσε δε,  πως η Κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει πως για κάθε επώδυνο μέτρο που λαμβάνει πρέπει να δίνει και μία κοινωνική διάσταση και η κοινωνική διάσταση που έδωσε στο μέτρο της φορολόγησης ακινήτων δεν είναι αρκετή. Επί τούτο θα πρέπει να απαλλάξει την πρώτη κατοικία μέχρι εκατό τετραγωνικά. Η Κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει πυγμή όχι μόνο στα λαϊκά στρώματα, αλλά και σ’ εκείνους που έχουν και κατέχουν. 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...