Κούρδος αξιωματούχος: Ο Μπαγκντάντι είναι ζωντανός στη Συρία

Αλ

 Ο διοικητής μιας εκ των δύο υπηρεσιών πληροφοριών των Ιρακινών Κούρδων, Λαχούρ Ταλαμπάνι, δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι είναι 99% σίγουρος ότι ο «χαλίφης» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι ζωντανός και μάλιστα βρίσκεται νότια της Ράκκα στη Συρία, παρά τα δημοσιεύματα που τον θέλουν νεκρό. «Ο Μπαγκντάντι είναι σίγουρα ζωντανός. Δεν είναι νεκρός. Έχουμε πληροφορίες ότι είναι ζωντανός. Πιστεύουμε κατά 99% ότι είναι ζωντανός. Μην ξεχνάτε οι ρίζες του είναι από την αλ Κάιντα. Κρυβόταν από μυστικές υπηρεσίες. Ξέρει τι κάνει», δήλωσε ο Κούρδος αξιωματούχος στο διεθνές πρακτορείο.

 Ο Ταλαμπάνι δήλωσε επίσης ότι κατά τη γνώμη του θα χρειαστούν άλλα 3 ή 4 χρόνια για να εξουδετερωθεί η οργάνωση παρά το χαμηλό ηθικό τους, καθώς αλλάζει τακτικές και θα χρειαστεί αναπροσαρμογή της στρατηγικής. Σύμφωνα με τον Ταλαμπάνι, μετά την ήττα του, το Ισλαμικό Κράτος θα κηρύξει εξέγερση η οποία «θα θυμίζει αλ Κάιντα με στεροειδή».

 Κάτι τέτοιο δεν φαντάζει απίθανο για πολλούς, καθώς οι μελλοντικοί ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους εκτιμάται ότι θα είναι πρώην αξιωματικοί πληροφοριών του πρώην προέδρου του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν. Οι ίδιοι είναι και αυτοί που επινόησαν τη στρατηγική του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/293068-Koyrdos-axiomatoychos-O-Mpagkntanti-einai-zontanos-ste-Syria ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...