Λαγκάρντ: Δεν αποκλείω κι άλλη οικονομική κρίση σε βάθος χρόνου

Λαγκάρντ

 Σύμφωνα με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μια ακόμα οικονομική κρίση είναι πιθανή. Η δήλωση έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις της προέδρου της Αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Τζάνετ Γέλλεν, η οποία προβλέπει ότι η ίδια δεν θα ξαναζήσει μια ακόμη οικονομική κρίση κατά τη διάρκεια της ζωής της.

 Συγκεκριμένα, η Λαγκάρντ δήλωσε στο Αμερικανικό δίκτυο CNBC, «Μπορεί, μια μέρα, να υπάρξει και άλλη οικονομική κρίση. Σχεδιάζω να έχω μια μακρόχρονη ζωή και ελπίζω κι αυτή [Γέλλεν] να έχει επίσης, οπότε δεν θα πόνταρα σε αυτό γιατί υπάρχουν κύκλοι που έχουμε δει στο παρελθόν, στην προηγούμενη δεκαετία και δεν θα απέκλεια κάτι τέτοιο».

 Η επικεφαλής του ΔΝΤ επισήμανε πως οι κρίσεις είναι απρόβλεπτες συνήθως και έρχονται χωρίς να το περιμένεις, Αναλυτικότερα δήλωσε, «Από πού θα έρθει, τι μορφή θα έχει, πόσο διεθνής και διαδεδομένη θα είναι θα το δούμε, τυπικά οι κρίσεις έρχονται από το πουθενά», συμπληρώνοντας, «το καθήκον μας… είναι να είμαστε σίγουροι ότι ο οικονομικός τομέας είναι υπό καλή εποπτεία, ότι είναι καλά ρυθμισμένος και ότι οι θεσμοί είναι συμπαγείς».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/292635-Lagkarnt-Den-apokleio-ki-alle-oikonomike-krise-se-bathos-chronoy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...