Λαοθάλασσα στη ''γιορτή του τράγου''

Ένα τρανό παράδειγμα τι μπορεί να πετύχει ένα μικρό χωριό η Ελευθέριανη Ναυπακτίας όταν ο Σύλλογος του καταφέρει να ενεργοποίηση  και να εμπνεύσει τις δικές του δυνάμεις τους δικούς του ανθρώπους και ειδικά την νεολαία του. 

 

 

 Η γιορτή του τράγου επιβεβαίωσε και ανέβασε πιο ψηλά τον πήχη της μαζικότερης  γιορτής πατριδοτοπικού Συλλόγου στο λεκανοπέδιο της Αττικής .Και αυτός από ένα  Σύλλογο της  Ορεινής Ναυπακτίας. Αδιαχώρητο δύο  βραδιές στο Χαλικάκι Ηλιούπολης από χιλιάδες κόσμο περί τους 6.000 χιλιάδες είναι η γενική εκτίμηση αλλά και των διοργανωτών δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ προσέλευσης, εν μέσω  οικονομικής κρίσεως. Η πίστα μόνιμα γεμάτη από εκατοντάδες χορευτές πού χορεύουν ασταμάτητα στους ρυθμούς του δικού μας του Πάνου Κοτρώτσου πού δίνει ρεσιτάλ με το κλαρίνο του, και της φωνής της Φιλιώ Πυργάκη , και  άλλων καλλιτεχνών. Το άρωμα της Ναυπακτίας  κυριαρχεί  παντού, στα μεγάφωνα, στις γεύσεις, στις παρέες από κάθε γωνιά   της Ναυπακτίας. Αυτοί πού δεν κατάφεραν να πάνε στο χωριό, αλλά και οι άλλοι έχουν την ευκαιρία να ξαναζήσουν στιγμές πανηγυριού. Χίλιες περίπου οι μερίδες του νοστιμότατου τράγου, χιλιάδες τα σουβλάκια και οι μπύρες πού καταναλώθηκαν.  Το σέρβις και η οργάνωση άψογη για τόσες χιλιάδες κόσμο χάρη στην τεράστια εθελοντική προσφορά .Από εκεί αρχίζει και η συζήτηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελευθεριανιτών Ναυπακτίας  Χρήστο Παπαδόπουλο σε μια μικρή ανάπαυλα του γενικού συντονισμού :

<<Το μυστικό είναι η μεγάλη βοήθεια των εθελοντών, γύρω στους εκατό όλων των ηλικιών, μέχρι 82 ετών ο μεγαλύτερος που δουλεύουν κατά βάρδιες από πρωί έως νύχτα με κέφι και έχουν κάνει την γιορτή και την επιτυχία της  προσωπικής τους υπόθεση, γιατί είναι πράγματι όπως έγραψε το nafpaktianews η μεγαλύτερη πατριδοτοπική γιορτή της Αττικής.  Ευχαριστούμε τους Ναυπάκτιους αλλά και όλους  τους  χιλιάδες φίλους πού μας τιμούν κάθε χρόνο με την παρουσία τους>>  . Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος πλαισιωμένος από τους τέσσερις Ναυπακτιακής καταγωγής συμβούλους του. Το Δήμο Ναυπακτίας εκπροσώπησε  ο δημοτικός σύμβουλος Πάνος Παναγόπουλος.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...