Μειώθηκαν κατά 75 εκατ. ευρώ, οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες!

Μειώθηκαν κατά 75 εκατ. ευρώ, οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες, μέσα σε ένα μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους!  Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης μειώθηκαν τον Μάιο στα 3,842 δις  ευρώ, έναντι 3,913 δις ευρώ τον Απρίλιο. Η μείωση των οφειλών προς ιδιώτες, αναμένεται να ενταθεί μέσα στο καλοκαίρι, καθώς τότε θα πέσουν στην αγορά και τα 800 εκατ. ευρώ από την τελευταία δόση του προγράμματος. Επίσης, προβλέπεται και η πληρωμή σημαντικού μέρους των ληξιπρόθεσμων και με Εθνικούς πόρους από το πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να εκταμιευτούν ακόμα 800 εκατ. ευρώ, με στόχο να πέσουν και αυτά στην αγορά.

Παράλληλα, υπάρχουν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων που αυξήθηκαν σε 1,210 δις ευρώ τον Μάιο, από 1,050 δις ευρώ τον Απρίλιο, ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης μειώθηκαν στα 30 εκατ. ευρώ, α από 70 εκατ. ευρώ του προηγούμενου μήνα. Για τις επιστροφές, οι εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων από τον προϋπολογισμό, από την αρχή του έτους έως και τον Μάιο, είχαν καταβληθεί συνολικά 85,3 εκατ. ευρώ. Για την χρηματοδότηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης έως και τον Μάιο, είχαν διατεθεί 170 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό και είχαν καταβληθεί 121,6 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/293166-Meiothekan-kata-75-ekat-eyro-oi-opheiles-toy-Demosioy-pros-idiotes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...