Μια Ελλάδα αγνώριστη, μια Ελλάδα στα όρια της καταστροφής…Της Αλεξίας Χαρακίδα.

Βρισκόμαστε αδιαμφισβήτητα σε με περίοδο πολιτικών αναταραχών και πλήρης πολιτικής αποδιοργάνωσης της χώρας… λίγο πριν τις  εκλογές, που θα μπορούσαμε εύκολα να την χαρακτηρίσουμε με την λαϊκή έκφραση ‘’ξέφραγο αμπέλι’’. Από την μία  πλευρά κυριαρχεί  το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ , η ταπείνωση της εθνικής  μας υπερηφάνειας στη  διεθνή κοινωνία , ο κλονισμός της εθνικής συνείδησης και ταυτότητας , η εσφαλμένη ερμηνεία του ονόματος Μακεδονίας και κατ’επέκταση η σύγχυση και η λανθασμένη αποτύπωση  των ιστορικών γεγονότων  που έχουν ως αποτέλεσμα να οξύνουν τις αντιπαραθέσεις όχι μόνον  ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα , αλλά και ανάμεσα στους πολίτες της χώρας δημιουργώντας μια αταξία στο μυαλό τους για την ιστορία ,το εθνικό φρόνιμα και το εθνικό συμφέρον αφήνοντας τους εκτεθειμένους ως θύματα- παρατηρητές στο ξεπούλημα της χώρας. Σύμφωνα με τα λόγια του Τσέχου συγγραφέα Μίλαν Κούντερα <<Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του. Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία. Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν. Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα>> .Απο την άλλη πλευρά, βουλευτές που παραμένουν στη θέση του χρήσιμοι για το κοινοβουλευτικό  αλισβερίσι, άχρηστοι όμως για το κοινωνικό σύνολο, ενώ  η ανεργία συνεχίζει ολοένα να ‘’σκοτώνει ‘’ τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων Ελλήνων, η μείωση των συντάξεων αποδυναμώνει  τον λαό, σε συνδυασμό με το χαμηλό μισθό και  το πεσμένο ηθικό του Έλληνα να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του νοικοκυριού του , να εξασφαλίσει στην οικογένεια του τα απαραίτητα και να πάψει να βουλιάζει καθημερινά στο άγχος και στην απελπισία των οικονομικών οφειλών του ,καταστάσεις που οδηγούν πρωτίστως  στη καταβαράθρωση της αυτοεκτίμησης του Έλληνα καθιστώντας τον εντελώς ανήμπορο και άχρηστο να προσφέρει όσα επιθυμεί στην οικογένεια του και  να  δημιουργήσει όσα οραματίζεται , καθιστώντας τον  επίσης ένα θύμα έτοιμο για σφαγή στο βωμό των συμφερόντων… σε πλήρη αδράνεια …ξεχνώντας την ένδοξη  ιστορία του , ξεχνώντας τα ιδανικά και τις αξίες του ξεχνώντας το συμφέρον της χώρας του..

Ένας Έλληνας δίχως ταυτότητα, ένας  Έλληνας ρομπότ..Τέλος  ,η ουσία βρίσκεται στα λόγια του Δημήτρη Ψαθά , λόγια διαχρονικά με ουσία.. << Ο συνετός βλέπει τα συλλαλητήρια , τ ’ακούει δηλαδή και λέει πως τούτοι οι άνθρωποι σίγουρα είναι τρελοί …Τρελοί όμως ήταν κι όσοι σκοτώθηκαν στις Θερμοπύλες .Τρελοί ήταν η φούχτα των ανθρώπων που ξεσηκώθηκε το 2 1‘.Τρελοί ήταν αυτοί που χίμηξαν στην Πίνδο. Η ιστορία  της Ελλάδας για την οποίαν πολύ καυχιέσαι συνετέ, είναι μια αλυσίδα από τρέλες.>>

Χαρακίδα Αλεξία

(Τμήμα Πολιτικών Επιστημών-Κοινωνικής Διοίκησης Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ- Δημοσιογραφία Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...