Μουσική παράσταση με θεατρικά στοιχεία “Aroma Mediterraneo” στη Πλατεία Λιμένος

Lamia Bedioui – Εύα Ψυλλάκη     

στη μουσική παράσταση

AROMA MEDITERRANEOπαραδοσιακά τραγούδια  της Μεσογείου

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 9.00 μ.μ, στη Πλατεία Λιμένος, στη Ναύπακτο, η Τυνήσια τραγουδίστρια της μεσογειακής μουσικής Lamia Bedioui και η ηθοποιός και ερμηνεύτρια από την Κρήτη Εύα Ψυλλάκη, συναντιούνται στη μουσική παράσταση “Aroma Mediterraneo.

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση με θεατρικά στοιχεία, βασισμένη σε επιλεγμένα παραδοσιακά τραγούδια από την Μεσόγειο, με μία ιδιαίτερη έμφαση στην Ελλάδα και σε χαρακτηριστικές περιοχές, όπως η πλούσια μουσική παράδοση της Κρήτης, της Θράκης και των Δωδεκανήσων.

Η βασική ιδέα της παράστασης, είναι η δημιουργία μιας πολιτιστικής γέφυρας ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, ενώνοντας τους δύο αυτούς κόσμους που συνυπάρχουν αρμονικά εδώ και αιώνες γύρω από αυτήν την μεγάλη κλειστή θάλασσα που λέγεται Μεσόγειος.

Το μεθυστικό άρωμα, οι ήχοι και οι έντονες εικόνες της Μεσογείου που ξετυλίγονται ανάγλυφα μέσα από τις σύντομες ιστορίες των τραγουδιών από την Τυνησία, το Μαρόκο, την Αλγερία, το Λίβανο, την Κύπρο, την Ισπανία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ελλάδα κλπ. συμπληρώνονται από τα σύντομα, διηγήματα  που παρουσιάζονται σε θεατρική μορφή συνοδεία κρουστών (performance).

Η ιδιαίτερη συναισθηματική θερμοκρασία που χαρακτηρίζει ιδιοσυγκρασιακά τους λαούς της Μεσογείου, σε όλες τους σχεδόν τις εκδηλώσεις ζωής (duende κατά τον Lorka), προβάλλεται μέσα από ένα ευρύ φάσμα αντιθέσεων: από την ξέφρενη χαρά που ξεπηδά μέσα από ένα τραγούδι του γάμου, όπως μια allegra ιταλική ταραντέλα της Νότιας Ιταλίας, ως το δραματικό τόνο ενός ριζίτικου από τα όρη της Κρήτης, ή από ένα οργιαστικό, στα όρια του βακχικού, πολυφωνικό της Προβηγκίας ως ένα αραβικό Mawwal είδος μελαγχολικού Αμανέ). Το διονυσιακό στοιχείο της χαράς, του γλεντιού και του έρωτα συνυπάρχει με το στοιχείο της δραματικότητας, υφαίνοντας έτσι ένα μουσικό σύνολο γεμάτο εναλλαγές σε ατμόσφαιρες, ηχοχρώματα και διαθέσεις που παρασέρνει τον θεατή στα μυστικά μονοπάτια της Μεσογείου.

Συνοψίζοντας μπορεί να πει κανείς ότι, η μουσική παράσταση “Αroma Mediterraneo αποτελεί μια πολυπολιτισμική συνάντηση των μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου, ένα «τραγούδισμα» στον μεσογειακό μουσικό πολιτισμό της χαράς, του φωτός, της έξαρσης των συναισθημάτων και της βαθιάς πνευματικότητας που χαρακτηρίζει τους λαούς της Μεσογείου.

Την  παράσταση απαρτίζουν, πέρα από τις δύο ερμηνεύτριες Lamia Bedioui  (τραγούδι)  και Εύα Ψυλλάκη (τραγούδι και θεατρική ερμηνεία), και μία εξαιρετική ομάδα δεξιοτεχνών μουσικών: ο Γιάννης Ευσταθόπουλος στα κρουστά, ο Γιώργος Βουρνάς στο ούτι και την κιθάρα, η Λουκία Κωνσταντάτου στο κανονάκι και ο Δημήτρης Χιώτης στην κρητική λύρα.

Η παράσταση AROMA MEDITERRANEO παρουσιάζεται από την πολιτιστική εταιρεία ΣΚΥΤΑΛΗ αστική μη κερδοσκοπική.

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...