ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: “Φτερά” έχουν κάνει 117.000 ευρώ από τα ταμεία της ΚΕΔΝ-Κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται-Τα ζητά πίσω η περιφέρεια

-Που πήγαν τα λεφτά;

-Ο διαχειριστικός έλεγχος θα ρίξει φως στην υπόθεση !

Το χαρτί που απέστειλε προ ημερών το περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης στην ΚΕΔΝ σύμφωνα με το οποίο της ζητά να του επιστρέψει 117000 ευρώ που είχε λάβει ως επιχορήγηση το 2012 για τις ανάγκες του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ για το πρώτο εξάμηνο του 2011,ήταν η αιτία και η αφορμή να έλθει στο φως μια υπόθεση που αν μη τι άλλο,ο πρόεδρος της κοινωφελούς Π.Κονίδας αντί να ρίξει φως και να δώσει εξηγήσεις ,μας έριξε σε βαθύ σκοτάδι.

Στην παραίνεση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να εξηγήσει στο σώμα την υπόθεση,ο κ. Κονίδας δήλωσε άγνοια για την τύχη τους,λέγοντας ότι δεν είναι ο ίδιος λογιστής.

Η μείζονα αντιπολίτευση αντέδρασε με την κ.Ζιαμπάρα να λέει΄ότι επί των ημερών της γινόταν κάθε χρόνο απολογισμός και ισολογισμός των οικονομικών της επιχείρησης,οι οποίοι έρχονταν προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο,ενώ από το 2014 και μετά κανείς απολογισμός ή ισολογισμός έχει γίνει.Με σημερινό της δελτίο τύπου ωστόσο η Α.Δ.Κ.Ν. επιχειρεί να δώσει την δική της εξήγηση και ερμηνεία στο ζήτημα

Ειδικότερα αναφέρει:

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (15/10/2018) η δημοτική αρχή έκανε τον απολογισμό πεπραγμένων για το 2017. Ήταν ο τελευταίος απολογισμός της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου και αναδείχθηκε το μεγάλο έλλειμμα που υπάρχει στη διοίκηση του Δήμου μας.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε από τη δημοτική σύμβουλο κ. Ζιαμπάρα ότι αναγκάσθηκε να προσφύγει στην εισαγγελική αρχή προκειμένου να της δοθούν τα στοιχεία των προσλήψεων προσωπικού στην ΚΕΔΝ. Με αίτησή της που κατέθεσε από 20 Ιουλίου ζητούσε τα στοιχεία που αφορούν προσλήψεις προσωπικού στα ΚΔΑΠ και η διοίκηση της ΚΕΔΝ αρνούνταν συστηματικά να της δώσει.

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η κ. Ζιαμπάρα είχε ενημερώσει  τον πρόεδρο της ΚΕΔΝ κ. Κονίδα ότι αν μέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου δεν της δοθούν τα στοιχεία θα ζητήσει εισαγγελική συνδρομή. Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου προσκόμισε εισαγγελική εντολή να της δοθούν τα στοιχεία, γεγονός που, όπως φάνηκε, ενόχλησε σε ακραίο βαθμό τον πρόεδρο της ΚΕΔΝ κ. Κονίδα.

Με αφορμή αυτό ο κ. Κονίδας προέβη σε ανεπίτρεπτες για δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο δημοτικής επιχείρησης ενέργειες. Ανακοίνωσε στο σώμα ότι έχει στοιχεία σε βάρος της προηγούμενης δημοτικής αρχής και της κ. Ζιαμπάρα προσωπικά. Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι :

  1. Δεν έκλεισε το 2014 Τραπεζικούς Λογαριασμούς με μηδενικό υπόλοιπο που δίνουν την ευκαιρία στις τράπεζες να χρεώνουν την ΚΕΔΝ !!!!
  2. Υπάρχει ένα ποσό 117.000€ από το 2012 που όφειλε να επιστρέψει η ΚΕΔΝ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως διαχειριστή του τότε προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που χρηματοδοτούσε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Σύμφωνα με τον κ. Κονίδα το ποσό αυτό αφού η ΚΕΔΝ δεν το επέστρεψε  στην Περιφέρεια έπρεπε να το έχει στο ταμείο της ΚΕΔΝ(!!!). Από τη στιγμή που ο κ. Κονίδας δεν μπορεί να βρει το ποσό στο ταμείο της ΚΕΔΝ (!!!) καταλήγει στο συμπέρασμα ότι  γι αυτό ευθύνεται η τότε πρόεδρος κ. Ζιαμπάρα (!!!).

Επειδή, λοιπόν, ο κ. Κονίδας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει από λογιστική, τού εξηγήθηκε ότι όλα αυτά έχουν αποτυπωθεί στις οικονομικές καταστάσεις της ΚΕΔΝ που έχουν συνταχθεί και εγκριθεί με κάθε νόμιμη διαδικασία μέχρι και το 2014 που παραδόθηκε η εταιρεία στη σημερινή δημοτική αρχή. Του εξηγήθηκε επίσης ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, που η εταιρεία διοικείται από τη δημοτική αρχή Λουκόπουλου, ουδέποτε έγινε στο Δημοτικό συμβούλιο απολογισμός του έργου της εταιρείας και ουδέποτε συντάχθηκε Ισολογισμός. Κατά συνέπεια ας αναζητήσει τις ευθύνες πρωτίστως στον εαυτό του και στα στελέχη της δικής του παράταξης που διοικούν την ΚΕΔΝ και να σταματήσει να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Ο κ. Κονίδας δήλωσε ότι περιμένει την έκθεση των ελεγκτών για το συγκεκριμένο θέμα. Το ερώτημα βέβαια που αναδεικνύεται είναι γιατί ο κ. Κονίδας προέβη σε αυτή την απρέπεια χωρίς να έχει το πόρισμα των ελεγκτών στα χέρια του;  Είναι προφανές ότι η ενέργεια αυτή υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, είπε η κ. Ζιαμπάρα και δήλωσε ότι θα κινήσει η παράταξή της τη διαδικασία διαχειριστικού ελέγχου στην ΚΕΔΝ .

Η δημοτική αρχή Λουκόπουλου μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ενόψει της κρίσης των δημοτών στις εκλογές του Μαϊου  επιστρατεύει ό,τι πιο ευτελές την χαρακτηρίζει για να συκοφαντήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Επειδή όμως πρέπει να πέσει άπλετο φως στα καταγγελλόμενα  θα κληθούν από εμάς οι αρμόδιες αρχές να απαντήσουν τα ερωτήματα του κ. Κονίδα και της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου και να μάθουν οι δημότες ποιοι και πως διοικούν σήμερα το δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Ναύπακτος 17 Οκτωβρίου 2018

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...