Ντροπή: Τα ΜΑΤ χτύπησαν την πορεία των αναπήρων!!!

Ντροπή: Τα ΜΑΤ χτύπησαν την πορεία των αναπήρων!!!
Απίστευτο αλλά στην Ελλάδα των μνημονίων συνέβη κι αυτό!!
Με εντολή της συγκυβέρνησης ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισαν με πρωτοφανή βιαιότητα την πορεία των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) στο Σύνταγμα. 

Άνθρωποι, που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τις επερχόμενες περικοπές στα επιδόματά τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σκληρό κατασταλτικό πρόσωπο της αστυνομίας.

Άνδρες των ΜΑΤ έσπρωξαν άτομα, που είχαν κατέλθει στην πορεία με τα αναπηρικά αμαξίδια τους, ενώ τους χτύπησαν με τις ασπίδες τους.

Αξιοκατάκριτο είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με καταγγελίες, αστυνομικοί λοιδόρησαν τους ανάπηρους.

Να σημειωθεί ότι, απέναντι στα ΑμΕΑ στη Βασιλίσσης Σοφίας είχαν παραταχθεί δύο κλούβες και μία διμοιρία των ΜΑΤ!!!   

Τελικά στις 14:00 αντιπροσωπεία των ΑμΕΑ κατάφερε να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως επισημαίνουν τα περιθώρια φυσικής, κοινωνικής και οικονομικής αντοχής τους είναι περιορισμένα, αφού απειλούνται από την ανεργία, τη φτώχεια αλλά και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ζητούν, μεταξύ άλλων, την προστασία των αναπηρικών επιδομάτων, των συντάξεων και των μισθών των ΑμεΑ, αλλά και των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων, ενώ ζητούν εξαίρεση από την εργασιακή εφεδρεία.

ΚΚΕ: Απάνθρωπη πολιτική με απάνθρωπα μέσα

«Όσο βάρβαρο είναι να καταδικάζεις ανθρώπους με αναπηρία στην εξαθλίωση άλλο τόσο βάρβαρο είναι να τους υποδέχεσαι με τα ΜΑΤ επειδή διαμαρτύρονται», επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Η σημερινή επίθεση των ΜΑΤ στους ανάπηρους αποδεικνύει ότι η απάνθρωπη πολιτική με απάνθρωπα μέσα επιβάλλεται.  Αποδεικνύει όμως  και τον φόβο της κυβέρνησης  απέναντι στη λαϊκή κινητοποίηση», υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...