Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αναστέλλουν τις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αναστέλλουν τις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο

Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Η μη κυβερνητική οργάνωση, Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières- MSF), ανακοίνωσε την αναστολή των επιχειρήσεων διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, εκτιμώντας ότι απειλείται από την ακτοφυλακή της Λιβύης, αλλά και ότι οι πολιτικές που έχει υιοθετήσει η ιταλική κυβέρνηση καταστούν δυσκολότερο το έργο της.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Reuters, ο πρόεδρος του παραρτήματος της οργάνωσης στην Ιταλία, Λόρις Ντε Φιλίππι, η Λιβύη απειλεί τις ΜΚΟ και εμποδίζει το έργο τους.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, η ακτοφυλακή της Λιβύης ζήτησε από τις ΜΚΟ να απομακρυνθούν από μια περιοχή εκατοντάδων χιλιομέτρων περιμετρικά των ακτών της χώρας, όπου τους επιτρεπόταν να πραγματοποιούν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε απόσταση 11 ναυτικών μιλίων από τις ακτές.

«Πέρυσι η ακτοφυλακή πυροβόλησε 13 φορές εναντίον του πλοίου μας και αυτό συνέβη σε μια κατάσταση πολύ πιο ήρεμη σε σύγκριση με τη σημερινή» τόνισε κ. ο Ντε Φιλίππι, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με μια άλλη ανθρωπιστική οργάνωση, τη SOS Mediterranee.

Σχεδόν 600.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι περισσότεροι προερχόμενοι από τη Λιβύη.

Περισσότεροι από 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρήκαν τον θάνατο επιχειρώντας τον διάπλου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/296632-Oi-Giatroi-CHoris-Synora-anastelloyn-tis-epicheireseis-diasoses-ste-Mesogeio ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...