Ολόκληρο το Επιχειρησιακό Σχέδιο με τον τίτλο «Καλάθι προϊόντων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

 

Ολόκληρο το Επιχειρησιακό Σχέδιο με τον τίτλο «Καλάθι προϊόντων Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας» αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.pde.gov.gr) προς πλήρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο εκτείνεται σε 110 σελίδες και χωρίζεται σε εννέα κεφάλαια. Εισαγωγικά παρατίθενται οι γενικές αρχές της αλυσίδας των αγροτοδιατροφικών προϊόντων και του αντίστοιχου μοντέλου, εν συνεχεία θίγεται το ζήτημα των προϊόντων διατροφής σε σχέση με την ασφάλειά τους και κατόπιν αναλύεται η γενικότερη φιλοσοφία, η έννοια και ο στόχος του Καλαθιού Προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθεί μια πλήρης καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στον πρωτογενή τομέα στη Δυτικής Ελλάδα σήμερα και ακολουθούν οι πολιτικές προσανατολισμού της αγροτικής παραγωγής αλλά και ο συγκεκριμένος χαρακτήρας της αγροτοδιατροφικής σύμπραξης. Τέλος παρατίθενται το σύνολο των υποστηρικτικών δράσεων, οι πηγές χρηματοδότησης και τα αντίστοιχα εργαλεία και το σχέδιο κλείνει με την παρουσίαση των συμπερασμάτων και των προτάσεων.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, εγκρίθηκε σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στο Αγρίνιο.

«Παραδίδουμε σήμερα σε πλήρη δημοσιότητα το Επιχειρησιακό Σχέδιο για το Καλάθι των Προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας με πλήρη επίγνωση της σημασίας που έχει για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και, κυρίως, για ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο η ύπαρξη ενός συνεκτικού σχεδίου αγροτικής πολιτικής» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος. «Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που ολοκλήρωσε αυτήν την διαδικασία και ήδη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βαδίζουμε τα βήματα για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Ταυτόχρονα πρέπει να επαναλάβω ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δεν είναι ένα κλειστό και δογματικό σύνολο, αλλά ένα δυναμικό πλαίσιο που έχει τη δυνατότητα συμπληρώσεων αλλά και την ανάγκη για συνεχείς κριτικές συμβολές», κατέληξε ο Γ. Αγγελόπουλος. 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...