Ο Δημήτρης που ξέφυγε από τα ναρκωτικά για χάρη του γιου του και το τέλος του κολυμβητικού διάπλου από το Ρίο στο Αντίρριο

Το δικό τους πέρασμα από τις εξαρτήσεις στην καθαρή ζωή, μακριά από τις εξαρτήσεις κάνουν τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας Γέφυρα του ΟΚΑΝΑ, όπως και άλλως προγραμμάτων απεξάρτησης και ο αγώνας τους έρχεται στο προσκήνιο ξανά με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου. Κάθε χρόνο γινόταν εδώ και χρόνια ο κολυμβητικός διάπλους της Γέφυρας, από το Αντίρριο στο Ρίο, όπου άτομα που απεξαρτήθηκαν κολυμπούσαν από τη μια πλευρά του στενού, στην άλλη.

Φέτος  o διάπλους δεν έγινε και ούτε πρόκειται αυτή η δράση να συνεχιστεί, θεωρώντας πως έκλεισε τν κύκλο της, είπε ο Νίκος Τσίπης, υπεύθυνος του συμβουλευτικού σταθμού Γέφυρα, στην εκπομπή Μetropolis του Ionion Channel, τη  Δευτέρα, με τον Νίκο Γιαπρακά και φιλοξενούμενη και τη δημοσιογράφο του thebest.gr Ελευθερία Μακρυγένη.

Αντιθέτως φέτος ο διάπλους αντικαταστάθηκε από την εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα στην πλατεία Γεωργίου.

Ο κ. Τσίπης επεσήμανε ότι πια ο κόσμος φοβάται και διστάζει λιγότερο στο να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα των ναρκωτικών όταν αυτό αφορά είτε τον ίδιο είτε μέλος της οικογένειάς του.

Για τον αγώνα τις δυσκολίες αλλά και την ισχυρή θέληση που είχε ώστε να ξεφύγει από τα ναρκωτικά, πράγμα το οποίο κατάφερε, μίλησε ο Δημήτρης , πρώην χρήστης ναρκωτικών ουσιών.Αποκάλυψε ότι αυτό που αποτέλεσε και αποτελεί ισχυρό κίνητρο για την απόφαση να αλλάξει σελίδα στη ζωή του αποτέλεσε ο 4,5 ετών γιος του.

Όπως είπε και η σωματική αλλά και η ψυχολογική απεξάρτηση είναι δύσκολες και ο δρόμος δεν είναι εύκολος αλλά μπορεί κάποιος να τα καταφέρει, ενώ  τόνισε πως δεν υπάρχουν επί της ουσίας «σκληρά» και «μαλακά» ναρκωτικά. Ο ίδιος άλλωστε είχε δοκιμάσει σχεδόν όλα και κυρίαρχα της ηρωίνη.

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...