Ο Κ. Παπακώστας μιλά για την καταγγελία που έκανε για τις εργασίες αποκατάστασης του δρόμου Παλαιοπαναγιάς

Τη δική του απάντηση δίνει ο Κω/νος Παπακώστας, συνταξιούχος δικηγόρος και Τέως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ναυπακτίας, σχετικά με την παρέμβαση που ο ίδιος έκανε για το έργο που εκτελεί ο δήμος στον παραλιακό δρόμο της Παλαιοπαναγιάς. Έχοντας ήδη στοχοποηθεί ως ο άνθρωπος που έβαλε φρένο στο έργο, με μία επιστολή του προς τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Παπακώστας αναφέρει:

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΣΥΝ/ΧΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Τέως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ναυπακτίας.

Προς τα ΜΜΕ

Αξιότιμοι κυρίες/οι,

Με έκπληξη διάβασα στο διαδίκτυο ότι τάχα με καταγγελία δική μου διακόπηκε η εκτέλεση του έργου της παραλιακής οδού στην περιοχή Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου. Μάλιστα ο  Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κ. Σιαμαντάς, άμεσα, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται εξυπηρετούμενος από τον προαναφερόμενο δρόμο, αφ΄ ενός  καλεί τον τέως δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Μπουλέ  «να καταδικάσει τον συνεργάτη του» , δηλαδή εμένα, εφ’ ετέρου χαρακτηρίζει ντροπή το γεγονός ότι ως πολίτης αυτού του δήμου, που, μάλιστα, διαμένω στην περιοχή, ζήτησα από το Λιμεναρχείο να ερευνήσει αν υπάρχουν οι νόμιμες άδειες «βιασμού του περιβάλλοντος» και ειδικότερα του αιγιαλού της εν λόγω παραλίας. Κάποια άλλα δε MME αφήνουν υπονοούμενα σε βάρος μου « για χούι καταγγελιών» και για  δήθεν  εξυπηρέτησή πολιτικών  συμφερόντων  κάποιων παρατάξεων που διεκδικούν τη δημοτική αρχή την  επόμενη τετραετία.

Εφ όλων αυτών  θέλω να διασαφηνίσω τα παρακάτω:

  1. Είμαι δικηγόρος και σε όλη μου την δικηγορική καριέρα έχω ορκιστεί να υπηρετώ την νομιμότητα με όποιες και αν συνεπάγεται συνέπειες.
  2. Το 2010 ήμουν μέλος της παράταξης ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΙΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ και υποψήφιός της για δημοτικός σύμβουλος στην περιφέρεια ΠΛΑΤΑΝΟΥ. Αρχή και ευαγγέλιο της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ήταν τότε η νομιμότητα, σε όλη της την έκταση, την οποία νομιμότητα διακήρυσσε ο κ. Καρακώστας με στεντόρεια τη φωνή μέσα στα δημοτικά συμβούλια. Υπό την προαναφερόμενη ιδιότητά μου, υπερασπίστηκα τη νομιμότητα και πρόσβαλλα στο ΣτΕ  την παράνομη  απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, την κέρδισα και τότε κατέστη ο κ. Λουκόπουλος, νυν δήμαρχος Ναυπακτίας,  δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.
  3. Όντας μέλος της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ η δημοτική αρχή του κ. Μπουλέ με επέλεξε μεταξύ άλλων υποψηφίων (με βάση τα προσόντα μου και μόνο, καθ΄ ότι δεν είχα καμία απολύτως σχέση με τον κ. Μπουλέ, ούτε γνωριμία)  για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, την οποία ανέλαβα με την σύμφωνη τότε γνώμη του κ. Καρακώστα, αρχηγού τότε της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.
  4. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διετούς περίπου θητείας μου υπηρέτησα το θεσμό τηρώντας με θρησκευτική ευλάβεια τη νομιμότητα. Αυτή ήταν και η μόνη και αποκλειστική συνεργασία μου με τον κ. Μπουλέ. Ποτέ δεν ήμουνα ούτε υποψήφιός του ούτε άλλου είδους συνεργάτης του.
  5. Μετά από κάποια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά το έτος 2018 άκουσα ότι θα αποκατασταθεί επιτέλους ο δρόμος της παραλίας Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου. Αν θυμάμαι καλά ομόφωνα το Δ.Σ. και ορθώς υπερψήφισε την απόφαση αυτή. Αυτονόητο ότι το έργο θα εκτελείτο αφού θα ελάμβανε όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις  και θα υλοποιείτο σύμφωνα με αυτές. Με ιδιαίτερη χαρά θεώρησα ότι επιτέλους θα κατασκευασθεί ο σημαντικός αυτός δρόμος για τον οποίο υπήρχε  μελέτη η οποία ήταν στη διάθεση της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου.
  6. Περνώντας τυχαία από τον εν λόγω δρόμο προ ημερών είδα με έκπληξη να κτίζονται μέσα στη θάλασσα και σε μεγάλο μήκος, τοιχία και να μπαζώνεται ο αιγιαλός  προκειμένου να διαμορφωθεί σε δρόμο. Θεώρησα ότι βιάζεται το περιβάλλον, βιάζεται ο αιγιαλός και ως ΠΟΛΙΤΗΣ, ΕΠΩΝΥΜΑ, χωρίς να έχω καμία επιρροή ή υπόδειξη από ΚΑΝΕΝΑΝ,  ζήτησα από το λιμεναρχείο αν έχει υπόψη του το σχετικό έργο και αν υπάρχουν σχετικές αδειοδοτήσεις για την εκτέλεσή αυτού του έργου, που εξαφανίζει στην ουσία τον αιγιαλό της Παλαιοπαναγιάς σε μεγάλο μήκος. Δυστυχώς το Λιμεναρχείο, – καλώς ή κακώς – δεν γνώριζε την εκτέλεση των έργων, παρ΄ότι όπως πληροφορήθηκα ο εργολάβος δουλεύει στο χώρο αυτό περισσότερο από δύο μήνες  και ακόμη δεν με πληροφόρησε αν υπάρχουν η όχι σχετικές αδειοδοτήσεις.
  7. Από τα ΜΜΕ και από τις δηλώσεις του αντιδημάρχου  κ. Σιαμαντά πληροφορήθηκα ότι διακόπηκαν οι εργασίες παρ’ ότι υπάρχουν οι σχετικές αδειοδοτήσεις. Αν, όπως ισχυρίζεται ο κ. Αντιδήμαρχος, υπάρχουν οι σχετικές αδειοδοτήσεις τότε γιατί διακόπηκαν οι εργασίες; Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή δεν υπάρχουν οι αδειοδοτήσεις  ή υπάρχουν οι αδειοδοτήσεις αλλά δεν εφαρμόζονται οι σχετικές των αδειοδοτήσεων μελέτες και αυθαίρετα τροποποιείται ο τρόπος εκτέλεσης του έργου. Και στις δύο περιπτώσεις το έργο εκτελείται παράνομα με συνέπεια την καταστροφή του κοινόχρηστου  αιγιαλού της περιοχής, προς βλάβη όχι μόνο των παροδίων ιδιοκτητών αλλά και όλων όσων χρησιμοποιούμε την παραλία κατά τη φύση της.
  8. Μετά από τα παραπάνω ερωτώ τον αντιδήμαρχο κ. Σιαμαντά, που όπως δήλωσε ο ίδιος, ανερυθρίαστα, εξυπηρετείται από τον παράνομο αυτό δρόμο: Είναι ντροπή να διαμαρτυρηθεί κάποιος για την αδικία που γίνεται σε βάρος του, ως μέλος του κοινωνικού συνόλου και κυρίως σε βάρος του κοινωνικού συνόλου ή να παρανομεί  σε βάρος του κοινωνικού συνόλου προς εξυπηρέτηση πρωτίστως του ιδίου αλλά και κάποιων που κατέχουν τμήμα της παραλίας, επί της οποίας θα μπορούσε νόμιμα να διανοιγεί ο παραλιακός αυτός δρόμος;  Επιστρέφοντας λοιπόν το χαρακτηρισμό  ΝΤΡΟΠΗ στον κ. αντιδήμαρχο αφήνω τις κρίσεις στους σκεπτόμενους πολίτες  αυτού του Δήμου. Περεταίρω ερωτώ τον κ. Δήμαρχο και ειδικότερα τον  αντιδήμαρχο  Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καρακώστα, που ευαγγελιζότανε την νομιμότητα αλλά και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που επιβλέπει το έργο, το οποίο απέχει από την έδρα της όχι περισσότερο από 400 μέτρα,  δεν γνώριζαν αν υπήρχαν οι σχετικές αδειοδοτήσεις του έργου ή  αν υπήρχαν, δε γνώριζαν αν το έργο υλοποιούνταν σύμφωνα με όσα προβλέπουν  οι μελέτες των αδειοδοτήσεων; Μήπως κύριοι της Δημοτικής Αρχής παραπλανήσατε το Δ.Σ και  αφού υποσχεθήκατε την κατασκευή ενός   νόμιμου  δρόμου φτιάχνετε ένα παράνομο έργο; Η μήπως παραπλανήσατε τις δημόσιες υπηρεσίες  αναφορικά με το έργο που είχατε σκοπό να φτιάξετε;

Αν υπάρχουν οι αδειοδοτήσεις γιατί διακόπηκε η εκτέλεσή του; Αν όχι πως το επέτρεψαν; Κάποιες δημοτικές και δημόσιες Υπηρεσίες έχουν μάτια και αυτιά για να βλέπουν  και να ακούνε αλλά εκούσια ούτε βλέπουν ούτε ακούνε και χρειάζονται κάποιον άλλο να τους ανοίξει τα μάτια και τα αυτιά και τότε βλέπουν και ακούνε αλλά κάνουν αυτόν τον άλλο αποδιοπομπαίο τράγο να σηκώσει το βάρος που οι ίδιες φοβούνταν να επωμισθούν.

  1. Η άποψή μου είναι ότι η δημοτική αρχή, εν γνώσει της επιχειρεί αυτή την περίοδο να κατασκευάσει αυτό το παράνομο κατασκεύασμά – έργο – , ενώ είχε στη διάθεσή της πέντε (5) ολόκληρα χρόνια,  εκμεταλλευόμενη προφανώς το γεγονός της επερχόμενης προεκλογικής περιόδου για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχών και την τεκμαιρόμενη σιωπή όλων των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, για να μην κακοκαρδίσουν κάποιους από το εκλογικό σώμα, παραβλέποντας το πραγματικό συμφέρον του δήμου.
  2. Όπως προαναφέρω έκαμα το ερώτημα στο λιμεναρχείο από το τηλέφωνό μου και επώνυμα, έχοντας πάντα το θάρρος της γνώμης μου,  κάποιοι όμως που διεκδικούν το δικαίωμα να ενημερώνουν έγκυρα και έγκαιρα  « έχουν χούι» να κρύβουν  από τους αναγνώστες τους την αλήθεια, για να μην δυσαρεστήσουν κάποια φιλικά προσκείμενα πρόσωπα  ή κάποιες παρατάξεις που  υπόσχονται  πολλά για τους δικούς τους λόγους.
  3. Θεωρώ ότι οι αρμόδιες για την εξακρίβωση της αλήθειας υπηρεσίες (Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, Εισαγγελέας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση κ.λπ.) στους οποίους θα κοινοποιηθεί η παρούσα, θα ευαισθητοποιηθούν και θα ερευνήσουν αν υπάρχουν οι σχετικές αδειοδοτήσεις, και εφόσον αυτές υπάρχουν, αν  το έργο εκτελείται σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι αντίστοιχες μελέτες, καθώς και τις τυχόν ευθύνες των όποιων παρανόμησαν ή παρανομούν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φιλοξενία της επιστολής μου αυτής, της οποίας τη δημοσίευση  θεωρώ αναγκαία για την αποκατάσταση της αλήθειας και προς το συμφέρον του περιβάλλοντος, της τοπικής κοινωνίας και όλων όσων απολαμβάνουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τον αιγιαλό της παραλίας Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου

Με τιμή

Κώστας Παπακώστας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ολοι οι δικηγοροι μεταφραζουν τη νομιμοτητα αναλόγως με το ποια πλευρα υποστηριζουν. Δε ξερω αν ο δρομος είναι νομιμος αλλα δε πιστευω ότι δεν είναι επειδή το ειπε καποιος δικηγόρος παπακωστας. Αυτό που είναι σιγουρο είναι ότι κανενας δεν μπορεσε να τον φτιαξει τα τελευταια (πολλα) χρονια και ότι πολλοι ταλαιπωρουνται από το δρομο όπως ηταν μεχρι τωρα.

  2. Γιατί δεν γίνεται εφαρμογή της γραμμής παραλίας που ισχύει με φεκ;
    Μήπως, πρέπει να κατεδαφιστούν, παράνομες μάντρες και τοιχεία;

  3. Το περιβάλλον χαλάμε οχι φτιάχνοντας δρομους για μια καλύτερη ποιότητας ζωη αλλά οταν εχουμε κανει ολη την Ελλάδα μια απέραντη χωματερή…. Να πατε να δειτε τα ρεματα και μετα να ανοίγετε τα στοματα σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...