Ο τρελό-Τραμπ χαλάει το μεγάλο φαγοπότι

Τραμπ

Πλησιάζει η μέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντα του Προέδρου των ΗΠΑ, πληθαίνουν όμως και τα εμπόδια που προσπαθούν να του βάλλουν ώστε να μην μπορέσει να κυβερνήσει. Οι αποφάσεις του είναι σίγουρα αντισυμβατικές, είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που έχει μάθει ένα ολόκληρο σύστημα μέσα στην ίδια την Αμερική. Παρ’ όλα αυτά προξενεί εντύπωση η μανιασμένη αντίδραση της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ να μην επιτρέψουν στον Τραμπ να κυβερνήσει. Αναμένεται ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και τον πλήρη σχηματισμό του επιτελείου του, θα ακολουθήσουν επιθέσεις για τα οικονομικά του, για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, για την προσωπική ζωή του και της οικογενείας του. Ο λόγος φαίνεται πως είναι η εξαγγελία του Τραμπ ότι θα αλλάξει την ατζέντα κυρίως σε ό,τι αφορά την οικονομία. Τα αμερικανικά επενδυμένα συμφέροντα στην Κίνα είναι τεράστια, αντιστοίχως και οι κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ είναι μεγάλες. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες νέες ή παλαιότερες οικονομικές δυνάμεις όπως είναι η Ιαπωνία ή η Ινδία κλπ.

Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος για τον οποίο μετά μανίας θέλουν να τον υποχρεώσουν να συνεχίσει να θεωρεί εχθρό την Ρωσία και όχι την Κίνα. Μια Ρωσία που είναι ανταγωνιστική στις ΗΠΑ μόνο σε ό,τι αφορά την ενέργεια και τα πυρηνικά. Σε όλα τα άλλα είναι πολύ έως αρκετά πίσω. Αντιθέτως η Κίνα παράγει σχεδόν όλα όσα παράγουν και οι ΗΠΑ. Έχει δε εισβάλλει στην κυριολεξία στην Αφρική για να έχει πρώτες ύλες.

Αν ο Τραμπ αλλάξει αυτές τις ισορροπίες, θα χαθούν πολλά για την επιχειρηματική ελίτ των ΗΠΑ. Γιατί και οι Αμερικανοί όπως συμβαίνει με όλες τις ελίτ, βγάζουν τρελά λεφτά παγκοσμίως, αδιαφορώντας πόσοι άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά στις ΗΠΑ ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Έτσι φτάσαμε στο τρελό συσχετισμό, χίλιοι άνθρωποι να έχουν μεγαλύτερη περιουσία από τον μισό πληθυσμό της Γης ή το παγκόσμιο χρέος να είναι 20 φορές μεγαλύτερο από το παγκόσμιο ΑΕΠ. Οπότε συμφέρει στην αμερικανική ελίτ να μην χαλάσει η σημερινή κατάσταση, την οποία ο «τρελός» Τραμπ, δηλώνει ότι θέλει να ανατρέψει.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...