Παναιτωλικός : Οι απογοητευτικές εμφανίσεις και ο φετινός στόχος

Όταν ξεκίνησε η φετινή σεζόν για τον Παναιτωλικό, στόχος ήταν οι καλύτερες εμφανίσεις σε σχέση με πέρυσι και σαφέστατα μία καλύτερη θέση στη βαθμολογία.

Η ομάδα έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στα παιχνίδια εκτός με Ατρόμητο και Πλατανιά, στα εντός με Παναθηναικό και Κέρκυρα, συγκεντρώνοντας στους πέντε πρώτους αγώνες(συμπεριλαμβανομένης και της ήττας στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα) 8 βαθμούς. Έπειτα ήρθε η αγωνιστική καθίζηση στους επόμενους πέντε αγώνες με τρείς ήττες από ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη εντός και Λεβαδειακό εκτός, ενώ μία νίκη με Λάρισα εντός και η πρόσφατη ισοπαλία με Βέροια εκτός έδρας. Το αποτέλεσμα οι 12 βαθμοί έπειτα από δέκα αγωνιστικές, αλλά το γεγονός οτι ο Παναιτωλικός έχει μαζέψει μόλις 4 βαθμούς στα τελευταία πέντε παιχνίδια, μαρτυράει πολλά.

Λάθος επιλογές, παίκτες που δε προσφέρουν τα αναμενόμενα, κάποιοι δε μπορούν να προσφέρουν περισσότερα.. η άμυνα είναι φιλότιμη..αλλά λίγη, ο Κούσας προσπαθεί και για την ηλικία του τα πηγαίνει περίφημα. Ο Ροντρίγκεζ ξεκίνησε εξαιρετικά, έδειξε αστάθεια στα παιχνίδια με Λεβαδειακό και Γιάννενα, τώρα απουσιάζει λόγω τραυματισμού. Αντικαταστάτης του ο Χαντάκιας που αν αξιοποιηθεί και καθιερωθεί δίπλα στον Κούσα, μπορεί να δώσει λύσεις. Αριστερά ο Τσοκάνης είναι πολύ καλός αμυντικά, αλλά το πρόβλημα παρουσιάζεται επιθετικά, και στην έλλειψη πρωτοβουλιών απ’τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Στην δεξιά πλευρά ο Μύγας δε δείχνει στα καλύτερά του, επηρεαζόμενος βέβαια και απ’τη μεγάλη του απουσία λόγω της ασθένειας που είχε περάσει. Οι Ουάρντα  και Κλέσιο είναι η όαση του Παναιτωλικού μεσοεπιθετικά και οι καλύτεροι και ποιοτικότεροι ποδοσφαιριστές που διαθέτει. Μάλιστα ο Ουάρντα είναι και πρώτος σκόρερ της ομάδας με 4 τέρματα μέχρι στιγμής.

Η ομάδα ακόμα δεν έχει βρεί τον σκόρερ που θα βάζει τη μπάλα εύκολα στα δίχτυα. Αυτό λείπει κι απ’τον Τομανέ, αλλά κι από τον Μαρκόφσκι φέτος. Στα χάφ Πάουλο και Μάκος προσπαθούν, αλλά ο Παναιτωλικός χρειάζεται κι άλλες επιλογές. Ο Φερέιρα είναι ένας ποδοσφαιριστής που κινείται σε μέτρια επίπεδα όσον αφορά το ρόλο του επιτελικού μέσου.

Ο Κυριακίδης είναι απ’τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού, κατεβάζοντας ρολά και φέτος!

Πέρα απ’τον Τσοκάνη, οι μεταγραφές δεν έχουν βοηθήσει και τόσο τον Παναιτωλικό. Ο Τομανέ έχεις πετύχει μόλις ένα γκόλ , ενώ έχει αγωνιστεί και σε διαφορετικές θέσεις χωρίς να εντυπωσιάσει. Ο Ρότσα συνήθως μπαίνει ως αλλαγή, δείχνει να μην τον εμπιστεύεται ο προπονητής του. Ο Ροντρίγκεζ έχει θέμα με τους τραυματισμούς, είναι όμως ταλαντούχος και έχει μέλλον. Όσον αφορά το Ρόσα έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία, είναι και γρήγορος και ποιοτικός, επίσης δίνει ενέργεια στην ομάδα όποτε αγωνίζεται, αλλά κι αυτός δεν είναι βασικός. Ο Λεντέσμα έχει τρομερή ποιότητα, αλλά του λείπει η ταχύτητα και πολλές φορές είναι άφαντος μες στο γήπεδο. Τέλος ο Καμαβουάκα δείχνει ακόμα ανέτοιμος.

Ο Γιάννης Μαντζουράκης θα πρέπει να δώσει ευκαιρίες και σε νέα παιδιά όπως Βασιλούδης, Μαλής, Γιαννιώτης παίκτες που έχουν ταλέντο και θα πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα. Επίσης πρέπει να γίνουν και οι κατάλληλες προσθήκες το Γενάρη, καθώς η ομάδα έχει δείξει οτι χρειάζεται ενίσχυση σε βασικές θέσεις.

Η απογοήτευση υπάρχει για τις τελευταίες εμφανίσεις, αλλά αν διορθωθούν βασικά λάθη, ο Παναιτωλικός ίσως απ’το δεύτερο γύρο προσδιορίσει ακριβώς το φετινό του στόχο. Απογοήτευση υπάρχει και στα εντός έδρας παιχνίδια, με τον κόσμο να μη δίνει δυναμικό παρών και σε τίποτα αυτή η έδρα να μη θυμίζει το καυτό κλουβί του παρελθόντος..

Κι εκεί πρέπει να υπάρξει αλλαγή..

Αναμένουμε…

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...