Πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ: “Η Φρεγάτα Φωκάς παρενόχλησε το Barbaros”

Πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ: “Η Φρεγάτα Φωκάς παρενόχλησε το Barbaros”

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι η ελληνική Φρεγάτα Φωκάς παρενόλησε το ερευνητικό σκάφος Barbaros, το οποίο έστειλε η Τουρκία για έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρισκόταν εντως της ελληνικής υφαλοκρηπίδας την ωρα που οι τούρκοι είπαν ότι παρενόχλησε το ερευνητικό σκάφος.

Εχει προηγηθεί τουρκική NAVTEX που δεσμεύει την περιοχή, με το επιχείρημα οτι ανήκει στην Τουρκία! Μέχρι στιγμής η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά μόνο από του τουρκικό.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργειου Εξωτερικών:

«Το Barbaros Hayreddin Pasa ξεκίνησε νέα σεισμική έρευνα το πρωί (18 Οκτωβρίου) στα μεσογειακά μας παράλια στη Μεσόγειο Θάλασσα, η ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ χθες είναι απολύτως ανυπόστατο βάσει του διεθνούς νόμου», αναφέρει σε ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η επιμονή της Ελλάδας σε μη ρεαλιστικές κατηγορίες δεν θα καταλήξει σε κανένα άλλο κακό από το να ζημιώσει τις διμερείς σχέσεις και τη σταθερότητα της περιοχής», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις εξουσίες της ηπειρωτικής μας υφαλοκρηπίδας με βάση το διεθνές δίκαιο. Σας συμβουλεύουμε να παραμείνετε μακριά από τις συμπεριφορές που μπορεί να προκαλέσουν κλιμάκωση στην περιοχή», καταλήγει στην ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/345029-Proklese-toy-toyrkikoy-YPEX-E-PHregata-PHokas-parenochlese-to-Barbaros ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...