Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο του Έλληνα Πρέσβη στη Βραζιλία (Βίντεο)

Με τιμές αποχαιρέτησε η Βραζιλία τη σορό του Έλληνα Πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη, η υπόθεση της δολοφονίας του συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο τον περασμένο μήνα.

Συγκεκριμένα, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ στρατιωτικά αγήματα απέτισαν τιμές.

«Τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια», όπως και των ύψιστων Αρχών της Βραζιλίας εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βραζιλίας, Χοσέ Αντόνιο Μαρκόντες. «Λυπάμαι που δεν έχω τη δυνατότητα να φέρω πίσω στη ζωή τον αγαπημένο μας Πρέσβη Κυριάκο Αμοιρίδη. Η Βραζιλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδα αυτή τη στιγμή του θρήνου», είπε σχετικά.

Σε γράμμα που έχει αποστείλει ο Πρόεδρος της Βραζιλίας στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη δολοφονία του Έλληνα Πρέσβη, εκφράζεται η συμπαράστασή του προς την οικογένεια του Αμοιρίδη, τους φίλους του και τον ελληνικό λαό.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ - ΦΕΡΕΤΡΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Σημειώνεται πως ο 59χρονος εξαφανίστηκε στις 26 Δεκεμβρίου και δύο μέρες μετά η γυναίκα του ανέφερε την εξαφάνιση στις Αρχές.

Λίγο μετά, ένας αστυνομικός που φέρεται να είχε σχέσεις με τη γυναίκα του διπλωμάτη ομολόγησε ότι εκείνος ήταν ο δολοφόνος.

Ο επικεφαλής των ερευνών για τη δολοφονία του Έλληνα Πρέσβη δήλωσε ότι η 40χρονη και ο εραστής της είχαν σχεδιάσει το φόνο λίγες μέρες νωρίτερα.

Έχει επίσης συλληφθεί ένας ξάδελφος του αστυνομικού, ο οποίος φέρεται να βοήθησε στη μεταφορά της σορού του Πρέσβη, έναντι αμοιβής 25.000 δολαρίων.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ - ΦΕΡΕΤΡΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Η έρευνα δείχνει πως το αίμα που βρέθηκε στον καναπέ του σπιτιού του Πρέσβη, φαίνεται να είναι από μαχαιριές, καθώς στο σημείο δεν υπήρξαν ίχνη πυροβολισμού. Τα αίτια του θανάτου, ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να γίνουν ακόμα σαφή, λόγω του ότι η σορός του Αμοιρίδη ήταν απανθρακωμένη.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Αμοιρίδης είχε βρεθεί τέσσερις μέρες αφού εξαφανίστηκε, σε αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει η σύζυγός του, το οποίο ήταν παρκαρισμένο σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο σπίτι της οικογένειας.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ - ΦΕΡΕΤΡΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...