Συνάντηση Κατσιφάρα με Δημάρχους την Τετάρτη

Ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή Δημάρχων και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συγκαλείται την Τετάρτη 3 Αυγούστου, στις 11¨00 στην Πάτρα υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Η σύσκεψη γίνεται με σκοπό την ενημέρωση της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης γύρω από τις δράσεις του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και ειδικότερα τις προβλέψεις του άξονα 3 του προγράμματος που αφορά στην «ποιότητα ζωής και την διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας».
Η σύσκεψη θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας, στο Μέγαρο Κόλλα, στην Πάτρα, με την συμμετοχή των Δημάρχων των Δήμων που εντάσσονται στις περιοχές εφαρμογής του προγράμματος, όπως έχει καθοριστεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Να σημειωθεί ότι ήδη με επιστολή του ο Περιφερειάρχης έχει επιμείνει στην έγκαιρη προετοιμασία των Δήμων της Περιφέρειας και την υποβολή προτάσεων με καταληκτική ημερομηνία την 31η Οκτωβρίου 2011 σε δράσεις του προγράμματος όπως:

–    Η σήμανση αξιοθέατων και μνημείων και ποδηλατικές διαδρομές σε περιοχές της αγροτικής υπαίθρου εκτός περιοχών Natura.
–    Έργα υποδομής μικρής κλίμακας όπως μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα, έργα διαχείρισης υδατικών πόρων, μικρά έργα πρόσβασης στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις (με προϋπολογισμό έως 500.000 ευρώ), δημιουργία χώρων άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων καθώς και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, όπως κέντρα φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημοτικές βιβλιοθήκες, ωδεία κ.α., με προϋπολογισμό έως 300.000 ευρώ.
–    Έργα βελτίωσης κοινόχρηστων χώρων και αποκαταστάσεις κτιρίων για κοινωφελή σκοπό εκτός χαρακτηρισμένων παραδοσιακών οικισμών, με προϋπολογισμό έως 1.000.000 ευρώ.
–    Έργα διατήρησης, αποκατάστασης και αναβάθμισης περιοχών με προτεραιότητα σε τοποθεσίες υψηλής φυσικής αξίας, όπως βελτίωση μονοπατιών – σήμανση μονοπατιών, φυτοτεχνικές εργασίες, τεχνικά έργα μικρής κλίμακας για την προστασία του εδάφους, δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια για την μετατροπή τους σε μουσεία- εκθετήρια που σχετίζονται με την λαογραφική και αγροτική κληρονομιά κ.α., με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι οι περιοχές εφαρμογής του Προγράμματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι. Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας δημοτικές ενότητες των Δήμων Αγρινίου, Άκτιου – Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Θέρμου, Ναυπακτίας και Ξηρομέρου. Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας δημοτικές ενότητες των Δήμων Αιγιαλείας, Ερυμάνθου και Καλαβρύτων. Και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας δημοτικές ενότητες των Δήμων Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, Ήλιδας και Πύργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός σ’ όλη την χώρα και για τέσσερα νέα μέτρα είναι 100 εκατομμύρια ευρώ.    

πηγή:agrinioprees



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...