Συνάντηση στην Αθήνα για το οικιστικό της Παλαιοπαναγιάς

Συνάντηση στην Αθήνα για το οικιστικό της Παλαιοπαναγιάς

Την Παρασκευή (31/3/2017) ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος επισκέφθηκε στην Αθήνα την Γενική Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα.  Ειρήνη Κλαμπατσέα με μοναδικό θέμα συζήτησης το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με τον οικισμό της Παλαιοπαναγιάς.

Στην συνάντηση συμμετείχε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρία Τριανταφύλλου, ο κ. Θεοδόσης Ψυχογιός Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Τράπεζας Γης του Υπουργείου, ο αντιδήμαρχος κ. Καρακώστας  και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ναυπακτίας.

Στην 3η κατά σειρά συνάντηση για το ίδιο θέμα παρουσιάστηκε αναλυτικά η θέση του Δήμου και των υπηρεσιών του για την Παλαιοπαναγιά και ζητήθηκε να απαντηθεί από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου, το έγγραφο που της απηύθυνε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με το οποίο υπέβαλλε τα εξής ερωτήματα:

 1. Αν μπορούν να εκδίδονται άδειες στον παραπάνω οικισμό με την διαδικασία που προβλέπουν οι εγκύκλιοι 117/1982 και 124/1982, και μέχρι την κατηγοριοποίηση και την οριοθέτησή του ή την πολεοδόμηση αυτού.

2 Ποια θα είναι τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη από την υπηρεσία κατά την αυτοψία των υπαλλήλων για την χορήγηση των οικοδομικών αδειών.

Η Τεχνική Υπηρεσία στο ίδιο έγγραφο έλαβε σαφή θέση για το ποιά είναι η νόμιμη διαδικασία, ενώ υποστήριξε την άποψη της, ότι υφίσταται ο οικισμός της Παλαιοπαναγιάς ως προϋπάρχων του 1923 , μη οριοθετημένος και πρέπει να δομείται σύμφωνα με τις εγκυκλίους 117/1982 και 124/1982, όπως δομείτο μέχρι πρότινος.

Παράλληλα, κατατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, σχετική γνώμη του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, γνωμοδότηση δικηγορικής εταιρείας που συντάχθηκε για λογαριασμό του Δήμου Ναυπακτίας, καθώς και υπόμνημα της επιτροπής κατοίκων της Παλαιοπαναγιάς. Όλα τα έγγραφα συνηγορούν υπέρ των απόψεων του δήμου Ναυπακτίας.

Η κ. Τριανταφύλλου, παρενέβη υπέρ των θέσεων του Δήμου, όπως διατυπώθηκαν από τις υπηρεσίες του. Οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, δεσμεύθηκαν να εξετάσουν άμεσα και προσεκτικά την περίπτωση της Παλαιοπαναγιάς, αναγνωρίζοντας το πολεοδομικό και κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Η συνάντηση, διάρκειας μιάμιση ώρας έγινε σε θετικό κλίμα και συζητήθηκαν τόσο οι άμεσες, αλλά και οι μακροπρόθεσμες λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο οικισμός της Παλαιοπαναγιάς.

Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Λουκόπουλος «η Παλαιοπαναγιά αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές περιοχές οικιστικής ανάπτυξης του Δήμου Ναυπακτίας, η οποία δεν μπορεί να βρίσκεται άλλο σε ομηρία. Η λύση πρέπει να είναι άμεση και σαφής».

7 Σχόλια on this Post

 1. Ανώνυμος

  Μπράβο μίλησε και ο μαέστρος;;;

  Απάντηση
 2. Ανώνυμος

  Έλεος πια κύριοι της δημοτικής αρχής. Για δύο χρόνια κρατάτε ομήρους τους κατοίκους. …Παράλληλα ζητάτε δημοτικα τέλη ΤΑΠ και ΕΝΦΙΑ σαν εντός οικισμου! !! Δώστε άμεσα λυση
  γιατί δεν αντέχεΙ άλλο ο κόσμος.

  Απάντηση
 3. Ανώνυμος

  Στη παλαιοπαναγιά τις δεκαετίες ’80 και ’90 πραγματοποιήθηκε οικιστικό έγκλημα. Για να διορθωθεί η κατάσταση πρέπει να σπάσουν πολλά αυγά, πράγμα αδύνατο.

  Απάντηση
 4. Κων/νος Τσιαβίκος

  Εγώ ρωτάω την Δημοτική Αρχή, καλές οι ενέργειες για το οικιστικό της Παλαιοπαναγιάς, αλλά δεν διαβάζω ούτε ακούω κάτι σχετικό με την επέκταση του σχεδίου πόλεως ανατολικά πέραν του χειμάρου ΣΚΑ που καρκινοβατεί εδώ και 30 χρόνια περίπου, εκεί δεν προβλέπεται οικιστική ανάπτυξη?Γιατί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή της Παλαιοπαναγιάς και για την ανατολική πλευρά ούτε ψίθυρος?

  Απάντηση
  • Ανώνυμος

   Επειδή όσοι κατοικούν ανατολικά του Σκα είναι πολίτες δεύτερης-ίσως και τρίτης κατηγορίας. Ο δήμος τους χρειάζεται μόνο για τους φόρους! Δε φταίει βέβαια μονο ο δημος. Φταινε κι όλοι αυτοί που τόσα χρόνια κοιμουνται! Αν δεν εχεις παράγοντες απο την περιοχη την πατησες.
   Γιατι να διαφερει αυτή η δημοτικη αρχη απο τις προηγουμενες; ίδιοι παρτακηδες είναι όλοι.

   Απάντηση
   • Ανώνυμος

    Αγαπητέ για το Δήμο Ναυπακτου ειναι απο το το Κεφαλοβρυσο μεχρι τη Λαγκαδουλα….. Όλοι οι υπόλοιποι δεν ….υπάρχουν παρα μόνον να πληρώνουν τους ανίκανους και να ψηφίζουν στις εκλογές!. Κυριακή …κοντή γιορτή….

    Απάντηση
 5. Ανώνυμος

  Το οικιστικό ειναι το μονο πρόβλημα; Εκείνος ο παραλιακός δρόμος ειναι 6 χρονια κομμένος ,έβαλαν μια πινακίδα οτι ο δρόμος ειναι κλειστός για να μην έχουν ευθύνες αν σκοτωθεί κάποιος,και παραμένει παγίδα θανάτου!! Αλλα για έργα βιτρίνας ειμαστε πρώτοι! Οι κάτοικοι της Παλαιοπαναγιας ευχαριστούν την δημοτική αρχή και ειδικά τους δυο αντιδημάρχους της περιοχής για το ενδιαφέρον τους…….

  Απάντηση

Leave a Comment