Συνάντηση Σ.Γιαννακά με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου με θέμα τις καταστροφικές πυρκαγίες

 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο της Ι. Π. Μεσολογγίου είχε η Βουλευτής κ. Σοφία Γιαννακά με αφορμή τις επικίνδυνες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο Δήμο Μεσολογγίου όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι εκδηλώθηκαν 21 πυρκαγιές σε διάφορα σημεία του Δήμου Μεσολογγίου και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν πάνω από 300.000 στρέμματα και ο Δήμος Μεσολογγίου κηρύχτηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σε ερώτηση της Βουλευτή εάν έχουν εντοπιστεί οι δράστες και τα αίτια τις πυρκαγιάς ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι κάποιος ύποπτος κρατείται από τις αστυνομικές αρχές , αλλά τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα και διεξάγονται ανακρίσεις.

Ο Δήμος Μεσολογγίου, πρόσθεσε ο κ. Δήμαρχος, αναγκάστηκε να καταβάλει σημαντικό ποσό χρημάτων ώστε να κινηθούν μηχανήματα και άνθρωποι στην κατάσβεση των πυρκαγιών, χρήματα τα οποία θα πρέπει να εξευρεθούν από κρατικούς πόρους.

Η κ. Γιαννακά διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράστασή της στους κατοίκους τις περιοχής που έχασαν τις περιουσίες τους και κινδύνεψαν κατά την διάρκεια των πυρκαγιών. Ανέφερε επίσης, ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Ι.Π. Μεσολογγίου να κηρυχθεί πυρόπληκτη περιοχή και να διασφαλιστούν τυχόν αποζημιώσεις στις περιπτώσεις που πραγματικά υπέστησαν καταστροφές από τις επικίνδυνες πυρκαγιές της περασμένης εβδομάδας.

Η κ. Βουλευτής πρόσθεσε επίσης ότι για τις περιβαλλοντικές καταστροφές αλλά και για τις καταστροφές σε αρχαιολογικά μνημεία και ιστορικούς ναούς της περιοχής θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα και με την σύμφωνη γνώμη των ειδικών να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών της πολιτιστικής κληρονομιάς του νομού Αιτωλοακαρνανίας. 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...