Σύσκεψη Αποστολόπουλου-Μπουλέ γιά ΣΧΟΟΑΠ Αντιρρίου

Η εξειδίκευση πτυχών του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Αντιρρίου και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την τελική του έγκριση ήταν το θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα. Συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές, ο πρώην Δήμαρχος Αντιρρίου κ. Γιώργος Κολοβός, ο επικεφαλής της ομάδας μελέτης κ. Αλέξανδρος Πανταζής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης επανέλαβε ότι το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Αντιρρίου ενδιαφέρει κατά προτεραιότητα, καθώς περιλαμβάνει το πρώην εργοτάξιο της Γέφυρας, για το οποίο υπάρχει πολιτική απόφαση να αξιοποιηθεί. Τόνισε ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε και να δοθούν λύσεις, αφού δεν γίνεται να επιμένουμε σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και νομικίστικα προσχήματα, όταν επενδυτικά σχέδια δισεκατομμυρίων μένουν στα συρτάρια. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ευχαρίστησε τον κ. Αποστολόπουλο για το προσωπικό του ενδιαφέρον και για την έμπρακτη βούλησή του να προχωρήσει ένα θέμα που δυστυχώς έχει χρονίσει.

Στη συνέχεια έγινε διεξοδική συζήτηση επί της μελέτης Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. και αναπτύχθηκαν τα σημεία προβληματισμού των Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας. Αφού επιτεύχθηκε να αρθούν διαδικαστικά προσκόμματα και να διευθετηθούν προϋπάρχουσες παρεξηγήσεις, συζητήθηκαν παράμετροι του Σχεδίου που πρέπει να επικαιροποιηθούν με στόχο την προώθηση με διαδικασία fast track της τουριστικής επένδυσης στην εργοταξιακή ζώνη και την εγγύηση της ισόρροπης ανάπτυξης της περιοχής



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...