Τι μας είπε ο Αντώνης Μουχτούρης πρόεδρος του Ιππικού συλλόγου για την συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Ναυμαχίας

Διαβάστε τις μας είπε ο πρόεδρος του Ιππικού συλλόγου Ναυπακτίας και Δωρίδας  Αντώνης Μουχτούρης σε ερώτηση μας  για την συμμετοχή του Ιππικού στις εκδηλώσεις της Ναυμαχίας.

 

 

Ο ιππικός σύλλογος όπως ενημερώναμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα προετοιμάστηκε για να μπορέσει να δώσει το αποτέλεσμα που είδαν όλοι όσοι βρέθηκαν στις δύο παραλίες της Ναυπάκτου καθώς και στο κέντρο. Όσοι μπόρεσαν να δουν τον ιππικό σε αυτή την εκδήλωση και δεν μπόρεσαν να έρθουν είχαν την ευκαιρία να δουν στιγμιότυπα της παρέλασης από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που κάλυψαν τις εκδηλώσεις για την Ναυμαχία και τους ευχαριστούμε. Δεν ανακοινώθηκε από το δήμο μετά από δική μας παράκληση για να αποτελέσει την έκπληξη σε αυτές τις εκδηλώσεις για την Ναυμαχία.

Η επιτυχία αυτής της παρέλασης  είχε ”μια συνταγή” με κύριο συστατικό το άλογο και την αγάπη μας για αυτό, η οποία όπως διαπιστώσατε εκτελέστηκε άψογα στο σύνολο της και κάποιες μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες που δεν μπόρεσε εκ των πραγμάτων ο φακός να καταγράψει θα τις αναφέρουμε εμείς για να τις αναδείξουμε θεωρώντας οτι έχουν την σημασία τους.

Οι στολές που φορούσαν οι ιππείς και οι ιπποκόμοι ήταν χορηγία του Συλλόγου ξενοδόχων Ναυπακτίας και σε αυτό πρέπει να σταθούμε για να τους συγχαρούμε και να τους ευχαριστήσουμε που συστρατεύονται στην προσπάθεια προβολής του τόπου επιλέγοντας το άλογο. Όπως είναι φυσικό για τους δύο συλλόγους πλέον αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά δράσεων που θα ακολουθήσει σε από κοινού παρόμοιες προσπάθειες.

Ένα σημαντικό ρόλο στην επιτυχία είχε επίσης και η προπομπή των αλόγων που ήταν οι άνδρες του τμήματος της τροχαίας Ναυπάκτου με δύο μηχανές συμβάλλοντας στην ομαλή διεξαγωγή της πορείας στους δρόμους και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό καθώς και για τις υπόλοιπες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Μετά τους άνδρες της τροχαίας ακολουθούσαν επίσης δυο μηχανές με μέλη του ιππικού συλλόγου τον κ. Αγγελόπουλο Αθανάσιο και κ. Βλαχογιάννη Παναγιώτη φορώντας τα διακριτικά γιλέκα του συλλόγου που ήταν αν πάσα στιγμή έτοιμοι να επέμβουν αν χρειαζόταν βοήθεια οι ιππείς σε όλη την διαδρομή.

Τους ιππείς ακολουθούσε ένα τρίκυκλο ποδήλατο με τον Λάζαρο Κωσταδήμα επίσης μέλος του συλλόγου μας, που είχε την ευθύνη καθαρισμού των δρόμων από οτιδήποτε θα χαλούσε την όμορφη εικόνα μετά την διέλευση των αλόγων. Ο Λάζαρος είναι από τους πλέον ικανούς ιππείς του συλλόγου μας και τον τιμούμε όλοι για τις ικανότητες του αλλά προπάντων για την προσφορά του στο σύλλογο ειδικά σε αυτή την περίπτωση.

Η ομάδα ιπποκόμων αποτελούμενη από τον Δημητρίου Κώστα, Κατσινίκα Λάμπρο, Κουφογιάννη Γιάννη, Μουχτούρη Γιώργο και Νταουσάνη Γιώργο  συμπλήρωναν την όμορφη εικόνα του συλλόγου μας διασχίζοντας πεζοί την Ναύπακτο πολύ κοντά στα άλογα. 

Στο όχημα συνοδείας ο κ. Μόραλης Θεόδωρος επίσης μέλος του συλλόγου μας, ο κ. Κοήνης Νώντας και η κα Νάτσικα Σοφία με όλα τα απαραίτητα που μας ακολουθούν σε όλες μας τις κινητοποιήσεις και έχουν να κάνουν με την ιπποσκευή, την πετάλωση και το φαρμακείο των ζώων του συλλόγου μας για να αντιμετωπισθεί άμεσα ότι απρόοπτο μπορεί να προκύψει.

Η δημοτική αστυνομία είχε και αυτή εκπρόσωπο της που ακολουθούσε με ένα δίκυκλο για να μας διευκολύνει αν χρειαζόταν. 

Ο κ. Μουχτούρης πρόεδρος του ιππικού συλλόγου εκ μέρους του συνόλου των μελών του ιππικού συλλόγου και του δ.σ του ιππικού, ευχαριστεί αρχικά όλους όσους περιέβαλαν το σύλλογο και ειδικά τα άλογα με τέτοια αγάπη και θαυμασμό που ήταν εμφανή στους δρόμους της πόλης και μας δίνουν θάρρος να συνεχίσουμε. Ευχαριστεί το δήμο Ναυπακτίας που έδωσε αυτή την ευκαιρία στο σύλλογο να προβάλει τα άλογα που συμμετείχαν και αντιπροσώπευαν τα περίπου 60 που αριθμεί ο σύλλογος σε Ναυπακτία και Δωρίδα και ήταν αδύνατο να συμμετέχουν όλα σε μια τέτοια εκδήλωση. Ευχαριστεί την τροχαία Ναυπάκτου και την δημοτική αστυνομία.

Όπως επισήμανε ο κ. Μουχτούρης ”η κοινωνία έχει αγκαλιάσει το σύλλογο

και το άλογο και αυτό γιατί διακρίνει την αγάπη μας για αυτά και τον εθελοντισμό μας”. Συμπληρώνει οτι ”δεν  είδαμε το άλογο ποτέ ως μέσο επίδειξης πλουτισμού, ή μέσο που θα μας αποφέρει κέρδη σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο αλλά το περιβάλαμε με αγάπη και το προσφέρουμε στην κοινωνία που το λαχταρά και έτσι θα συνεχίσουμε. Πιστεύουμε  οτι ίσως είναι ο βασικότερος λόγος που τυγχάνει ο σύλλογος τέτοιας αποδοχής στην ευρύτερη περιοχή και όταν χρειαστήκαμε βοήθεια πάντα βρήκαμε πόρτες ανοιχτές. Ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί ο χώρος που αναζητούμε αρκετό καιρό τώρα για να δοθεί η δυνατότητα σε εμάς να γίνουμε καλύτεροι προσφέροντας μεγαλύτερα θεάματα και για εσάς να απολαμβάνετε τα άλογα μας περισσότερο. Πέρα από αυτό έχουμε υποσχεθεί ειδικό χώρο μέσα στο χώρο που θα μας δοθεί  για τα ΑΜΕΑ πράγμα που μας κάνει πιο ανυπόμονους”  Συνεχίζει σε κάτι που θεωρεί επίσης πολύ σημαντικό ”Για να μην κουράσουμε δεν θα κάνουμε εδώ αναφορά στους ίππους και τους ιππείς που συμμετείχαν στην παρέλαση και θαυμάσατε αλλά θα το κάνουμε στην σελίδα μας (www.nafpaktiahorses.gr) τις επόμενες ημέρες.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...