Το Κιβέρι Αργολίδος στο διάβα της ιστορίας, του Γιώργου Στείρη

Το Κιβέρι Αργολίδος στο διάβα της ιστορίας, του Γιώργου Στείρη

Φέγγει ο συγγραφέας κ. Γ. Λεκάκης

Στην προσωπική ιστοσελίδα του Γιώργου Στείρη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θα βρείτε το νέο του βιβλίο, «Το Κιβέρι στο διάβα της ιστορίας» (ως ΔΩΡΕΑΝ e-book) και στο academia.edu (διεθνή επιστημονικό ιστότοπο). Έτσι εξασφαλίζεται η διάδοσις της ιστορίας του Κιβερίου σε όλον τον πλανήτη!

Λέει ο συγγραφέας: «Το μικρό αυτό βιβλίο αποτελεί μια πρώτη αποτύπωση της έρευνάς μου. Επικεντρώθηκα στην πρωτογενή έρευνα, στην προσπάθεια δηλαδή να αναδείξω νέες πληροφορίες, και όχι στην απλή αναπαραγωγή των όσων έχουν γράψει παλαιότεροι, πολλά από τα οποία είναι ατελή ή ανακριβή.

Επέλεξα, τελικά, αυτό τον τρόπο έκδοσης του βιβλίου, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι οφείλω στο Κιβέρι, ενώ το χωριό μου δεν μου οφείλει τίποτα, όπως δεν οφείλει και σε κανέναν άλλο, κάτοικό του ή μη. Το Κιβέρι υπήρχε πριν από εμάς και θα υπάρχει και μετά από εμάς.

Αρχική μου πρόθεσή μου ήταν το βιβλίο αυτό να εκδοθεί σε έντυπη μορφή από τον ΕΡΜΗ. Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο του ΕΡΜΗ, Θ.Νταβελο, και τα μέλη του Δ.Σ. επειδή αποδέχθηκαν τη σκέψη και προσπάθησαν ειλικρινά για την πραγμάτωσή της. Η ιδέα μου δεν ευδοκίμησε γιατί οι τοπικοί φορείς έχουν ήδη κάνει άλλες επιλογές».

Αν κάθε ένας έκανε κάτι τέτοιο πόσο πιο πλούσιοι θα ήμασταν…

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/346633-To-Kiberi-Argolidos-sto-diaba-tes-istorias-toy-Giorgoy-Steire ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...