Φ. Σκληρός: H Αιτωλοακαρνανία και πάλι αδικημένη

H Αιτωλοακαρνανία  και  πάλι  αδικημένη  από τις αλλαγές στον Ακαδημαϊκό χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης  στην Δυτική Ελλάδα.

Σε προηγούμενες  παρεμβάσεις μας  σε  δύο συνεχόμενα Δημοτικά Συμβούλια της  Ι. Π. Μεσολογγίου αλλά και σε πρόσφατη αρθρογραφία είχαμε επισημάνει  τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Αιτωλοακαρνανία.Δυστυχώς  οι φόβοι μας και οι ανησυχίες μας επαληθεύονται  με τον πιο αρνητικό τρόπο  για την Αιτωλοακαρνανία. Οι αλλαγές που είδαν το φως της δημοσιότητας   σχετικά με τον Ακαδημαϊκό  χάρτη  της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Δυτική Ελλάδα αδικούν κατάφορα την Αιτωλοακαρνανία, τον μεγαλύτερο νομό της  Ελλάδας. Η  Αιτωλοακαρνανία για μια ακόμη φορά  αντιμετωπίζεται  ως ο φτωχός συγγενής , προσβάλλεται  και λοιδορείται. Όχι μόνο  δεν διορθώνονται  οι αδικίες  που προκάλεσε στον νομό μας  το σχέδιο  Αθηνά και ειδικότερα  στο   ΑΤΕΙ  Μεσολογγίου το  2ο και 3ο καλύτερα  αξιολογημένο ΑΤΕΙ σε δύο συνεχόμενες αξιολογήσεις, αλλά η Αιτωλοακαρνανία  υποβαθμίζεται  ακόμη περισσότερο.

Συγκεκριμένα, το πολύ επιτυχημένο τμήμα της Ναυπάκτου  φαίνεται να εξαφανίζεται  από τον Ακαδημαϊκό Χάρτη. Στο Μεσολόγγι  φαίνεται να υπάρχουν  τρία τμήματα  με αβέβαια και ακαθόριστα  όμως επαγγελματικά δικαιώματα. Στο  Αγρίνιο  καταργούνται  πολύ επιτυχημένα  Πανεπιστημιακά  Τμήματα  που  λειτουργούσαν και τη θέση τους   φαίνεται να παίρνουν τμήματα   με επίσης αβέβαια και ακαθόριστα  επαγγελματικά δικαιώματα. Και όλα αυτά βεβαίως …..εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο  Πατρών .

Διεκδικούμε εδώ και τώρα  ίδρυση Αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας  στην Αιτωλοακαρνανία,  με δύο σχολές:   Γεωπονική  σχολή και  σχολή   Πληροφορικής , στις  οποίες να ενταχθούν  τα ήδη υπάρχοντα  τμήματα με περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση.

Τεχνητοί διχασμοί στην Αιτωλοακαρνανία δεν έχουν νόημα. Οι εκπρόσωποι  της Αιτωλοακαρνανίας στο Κοινοβούλιο, οι εκπρόσωποι στην  Αυτοδιοίκηση  καθώς και όλοι  οι Αιτωλοακαρνάνες σαν μία γροθιά, πρέπει επιτέλους να διεκδικήσουμε   αυτά που  η Αιτωλοακαρνανία,  ο μεγαλύτερος νομός της Ελλάδας, δικαιούται!

Εκπαιδευτικός- Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Π.Ε. Αιτωλ/νίας



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...