Όσα και όσους είδαμε στη μάχη της μεγάλης φωτιάς στη Γαβρολίμνη και στην Άνω Βασιλική…

Το  πυροσβεστικό σώμα  έσωσε περιουσίες μέσα στις τεράστιες φλόγες με την σημαντική βοήθεια από τους εθελοντές όλων των χωριών της Χάλκειας. Οι στιγμές που ζήσαμε  όταν η φωτιά πλησίαζε την Γαβρολίμνη και την ώρα που περνούσε  την Εθνική οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων ήταν εφιαλτικές  οι φλόγες  ήταν τεράστιες και η μάχη δύσκολη ,όλοι ανησυχήσαμε για την Γαβρολίμνη και ξαφνικά οι ανησυχίες μας πήγαν στην Άνω Βασιλική (έγινε εκκένωση σπιτιών στη Γαβρολίμνη και στην Άνω Βασιλική)  τελικά όμως με το πρώτο φώς της ημέρας με τις  ρίψεις των εναέριων μέσων του και την επέμβαση των επίγειων τμημάτων του πυροσβεστικού σώματος  όλα  πήγαν καλά. Το έργο της πυροσβεστικής βοηθούσαν αυτές τις ημέρες και οι πρόσφατα καθαρισμένοι δασικοί δρόμοι όπως και οι  βάνες που τροφοδοτούσαν τα πυροσβεστικά οχήματα με νερό αυτό σημαίνει πως ο Δήμος είχε δουλέψει για να προλάβει τέτοιες άσχημες καταστάσεις.

Πρέπει να αναφέρουμε πως ο δημοτικός μηχανισμός ήταν σε επαγρύπνηση συνεχώς, υδροφόρες ,το JCB και  οχήματα με όλο το έμψυχο δυναμικό ήταν στην πρώτη γραμμή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ και τον Αντιδήμαρχο Χάλκειας Νίκο Χαλαζιά μαζί με τους προέδρους όλων των τοπικών διαμερισμάτων της Χάλκειας  από τις πρώτες ώρες της φωτιάς μέχρι και το τέλος στην Γαβρολίμνη παρόν ήταν και ο αντιδήμαρχος Κ.Σαλαμούρας,αξίζει όμως να αναφέρουμε πως κανένας από τους επικεφαλής των  δημοτικών παρατάξεων  της μείζoνος και ελάσσονος  αντιπολίτευσης δεν  ήρθε στα χωριά που δοκιμάστηκαν από τον πύρινο εφιάλτη (εκτός αν δεν έπεσαν στην αντίληψη μας)   τέτοιες  ώρες  πάντως  χρειάζεται ομοψυχία και συνεργασία . Την περιοχή επίσης επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης κ.Κατσιφάρας ,ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνόπουλος και ο Υφυπουργός κ. Μωραΐτης.

Β.Δελημάρης

Nafpaktianews.gr: Από την αντιπολίτευση ήταν ο Αντρέας Κοτσανάς και   ο Μιχάλης Καρναχωρίτης  ενημερωθήκαμε πριν λίγο επίσης ότι κ. Παπαθανάσης απουσίαζε στο εξωτερικό και κ. Καρακώστας ήταν εκτός Ναυπάκτου.  



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...