Άγρια κόντρα Μητσοτάκη – Κουρουμπλή για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

Άγρια κόντρα Μητσοτάκη – Κουρουμπλή για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

Κυριάκος

Οξεία αντιπαράθεση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, είχαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον κ. Κουρουμπλή για τους χειρισμούς του αναφορικά με τη ρύπανση του Σαρωνικού μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο υπουργός Ναυτιλίας, αν είχε τη στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια, θα έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί.

«Τι εξηγήσεις έχετε να δώσετε για το γεγονός ότι ένα πλοίο το οποίο ξεκάθαρα δεν έπρεπε να πλέει κρίθηκε αξιόπλοο από το υπουργείο σας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κάλεσε τον κ. Κουρουμπλή να απαντήσει γιατί καθυστέρησε τέσσερις μέρες να ζητήσει τη βοήθεια του EMSA.

«Προσωπικά σας χρεώνω ότι υποτιμήσατε την έκταση του προβλήματος. Πέρασαν τρεις μέρες για να κινητοποιηθείτε ουσιαστικά και να καταλάβετε τι ακριβώς συνέβη. Γιατί αργήσατε; Προτιμήσατε την αγγλική πρωτεύουσα αντί να προΐσταστε εκεί που ήταν το πρόβλημα. Γιατί καθυστερήσατε να ενημερώσετε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ασφάλεια και το Περιβάλλον στη Θάλασσα;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Κουρουμπλής παρενέβη διαψεύδοντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν ενημέρωσε άμεσα τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό. «Ή εσείς λέτε ψέματα ή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός. Ανάμεσα στους δύο πιστεύω τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι τόνοι ανέβηκαν, με τον κ. Κουρουμπλή να επιμένει ότι ο κ. Μητσοτάκης ψεύδεται και να κάνει λόγο για «Μητσοτακέικο ψέμα».

«Εσείς ψεύδεστε κύριε υπουργέ, μαζευτείτε» του απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν σας φοβάμαι…», συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής.

«Ντροπή σας. Τρεις μέρες στο Λονδίνο ήσασταν και δεν επιστρέφατε πίσω. Δεν ντρέπεστε. Να παραιτηθείτε αν έχετε στοιχειώδη ευαισθησία», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θα παραιτηθώ ποτέ όσο εσείς το ζητάτε», αντέδρασε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/301945-Agria-kontra-Metsotake-Koyroymple-gia-te-rypanse-ston-Saroniko ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...