Άδεια για φράγματα κατά της τσούχτρας στο Δήμο Δωρίδας.

Ο δήμος Δωρίδος ενημερώνει τους επαγγελματίες

Άδεια για φράγματα κατά της τσούχτρας

Η ένταξη του Κορινθιακού κόλπου στο δίκτυο Natura ετέθη στο συμβούλιο Δωρίδας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννη Λάιο . Ο γνωστός για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες δημοτικός σύμβουλος εστίασε στο θέμα των πλαστικών σακουλών, οι οποίες αποτελούν μία από τις βασικότερες πηγές ρύπανσης των θαλασσών. Μάλιστα ο κ. Λάιος δεν παρέλειψε να κάνει σχηματικά έναν κύκλο στην τοποθέτησή του λέγοντας πως η κάθε μία που ρίχνεται στη θάλασσα αποτελεί τροφή για τα ψάρια, άρα κατ’ έκταση στη συνέχεια και για το ίδιο τον άνθρωπο.

«Μπορεί ο δήμος να προμηθευτεί κάποιες ειδικές σακούλες, ή και δίχτυα, δίνοντάς τες στη συνέχεια στους πολίτες για τη χρήση τους ώστε να μειωθούν οι πλαστικές;», ρώτησε, ζητώντας να διερευνηθεί και το ενδεχόμενο τοποθέτησης ενημερωτικών πινακίδων στις ακτές για τη σημασία του θέματος. «Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό», απάντησε ο δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης, δείχνοντας ως προς το πλαίσιο κάποιων λύσεων που ήδη έχουν δρομολογηθεί το ΣΠΟΑΚ. Επί της ευκαιρίας μάλιστα ο δήμαρχος επανήλθε στο μείζον θέμα του Κορινθιακού, που δεν είναι άλλο από τις τσούχτρες, λέγοντας πως έφτασε στο δήμο οδηγία για την τοποθέτηση ειδικών πλεγμάτων που θα αποτρέπουν την προσέγγιση των ακτών, διασφαλίζοντας έτσι τους λουόμενους.

Επί του τελευταίου μάλιστα ο δήμος Δωρίδας απέστειλε προς του επαγγελματίες έγγραφο με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με μέτρα προστασίας λουομένων από μέδουσες», σημειώνοντας τα εξής: «Δίνεται η δυνατότητα τοποθέτησης, για πρόσκαιρη χρήση, πλωτών φραγμάτων χωρίς πάκτωση στον πυθμένα της Θάλασσας για την προστασία των λουομένων από μέδουσες κατόπιν άδειας της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής προς τους φορείς διοίκησης λιμένων ή σε οποιονδήποτε παραχωρείται ή εκμισθώνεται χώρος αιγιαλού ή παραλίας ή ζώνης λιμένα».

Πηγή: Εφημερίδα Εμπρός Ναυπάκτου 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...