Άμεση ανάγκη ο καθαρισμός των χειμάρρων στην Κάτω Βασιλική. Βίντεο-Δηλώσεις

-Την Δευτέρα συνάντηση  Κοτσανά – Μπαλαμπάνη για το θέμα. 

-Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος της Κάτω Βασιλικής Χρήστος Βαλμάς. 

Το σοβαρό πρόβλημα των χειμάρρων της Κάτω Βασιλικής αναδεικνύει το Nafpaktia news.gr εν όψει του δύσκολου χειμώνα που όπως φαίνεται θα έχουμε. Οι χείμαρροι που περνούν στη Κάτω Βασιλική έχουν κλείσει από κλαδιά και δέντρα με αποτέλεσμα η ροή των υδάτων να βρίσκει εμπόδια με αποτέλεσμα σε ακραία φαινόμενα να έχουμε πάλι πλημμύρες. Το μεγάλο πρόβλημα όμως εντοπίστηκε στο ρέμα που περνά από την πλευρά των Κωστέικων και είναι το εξής, ακριβώς κάτω από την Ιόνια Οδό έχει μεγάλο άνοιγμα όμως λίγα μέτρα πιο κάτω στενεύει και συγχρόνως είναι “κλεισμένο” από κλαδιά και δέντρα με αποτέλεσμα σε περίπτωση καιρικών φαινομένων να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα.

Σύμφωνα  όμως με όσα ας είπε ο κ. Βαλμάς τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Κοτσανά – Μπαλαμπάνη και του προέδρου για να σχεδιαστεί ο τρόπος δράσης.Οι εικόνες που καταγράψαμε εμφανέστατα δείχνουν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε πως την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας στο Δήμο Ναυπακτίας. Τα θέματα του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασία του Δήμους για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση εντόνων χειμερινών φαινομένων ήταν:

  • Προσδιορισμός των ρόλων και αρμοδιοτήτων των φορέων συντήρησης και λειτουργίας των πάσης φύσεως αντιπλημμυρικών έργων , υποδομών , δικτύων  και οδικού δικτύου.
  • Έλεγχος και προληπτικός καθαρισμός κοιτώ των χειμάρρων και ρεμάτων για την αποκατάσταση της φυσικής ροής.
  • Συντήρηση ετοιμότητας δυναμικού και μέσων (Μηχανήματα έργου), για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείριση των συνεπειών λόγω πλημμυρικών φαινομένων , χιονοπτώσεων και παγετού.
  • Συνέργεια με εμπλεκόμενους φορείς – συντονισμός και επικοινωνία.
  • Ετοιμότητα μηχανισμού πολιτικής προστασίας
  • Χειμερινή συντήρηση του οδικού δικτύου για την ασφαλή κυκλοφορία και την αποφυγή ατυχημάτων
  • Απομάκρυνση των απορριμάτων , φερτών υλικών και φυλλωμάτων , τα οποία βρίσκονται στους δρόμους και καθαρισμός των φρεατίων.
  • Σημάνσεις – εκτροπή κυκλοφορίας
  • Τοποθέτηση σήμανσης απαγόρευσης διέλευσης σε χειμάρρους
  • Προμήθεια άλατος

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλου , του κ. Τέγα προϊστάμενος πολιτικής προστασίας του Νομού καθώς και με υπηρεσιακούς εκπροσώπους του Δήμου και της Π.Υ. Ναυπάκτου.

Δείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΟΝΟ στο Nafpaktia news.gr

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...