Άνθιμος: “Κυριάρχησε η αθεία στις ψυχές των ξένων και βρήκε χώρο το Ισλάμ”

Άνθιμος:
Την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού τέλεσε στον Ναό της του Θεού Σοφίας ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Στέφανο Τόλιο και ιερείς του ναού.

Ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε εκτός από την τελετή της Υψώσεως, με δάκρυα στα μάτια για το σημερινό μνημόσυνο της Μικρασιατικής καταστροφής και το πως έγινε τότε η διάλυση της Μικράς Ασίας.

«Δεν πιστεύουμε ποτέ στα λόγια τους, σε καμία βούληση σε κανέναν λόγο διπλωματίας των γειτονικών χωρών που ανήκουν σε αυτό το θρήσκευμα. Όλοι αυτοί στο βάθος της ψυχής τους διδάσκονται ότι αν κάποιος αντίπαλος ή εχθρός δεν προσχωρεί στο θρήσκευμα τους πρέπει να τον φονεύσουν» είπε αναφερόμενος στην γείτονα χώρα και το θρήσκευμα της.

Σε άλλο σημείο, έκανε βαθιές σκέψεις για τις απαράδεκτες γειτονικές απειλές σε χώρες της ΕΕ μέσα στα χρόνια : «Οι ξένοι έδιωξαν τον Χριστό από την ζωή τους και κυριάρχησε η αθεΐα μέσα τους και στο κενό που υπήρξε ήρθε το Ισλάμ και έστησε τζαμιά μέσα στο κέντρο των πόλεων».

Ιδιαίτερη αναφορά λίγο πριν το τέλος έκανε για το πρόβλημα της Κύπρου και το πόσο άδοξα έγινε η διχοτόμηση της ευχόμενος σε όλους : «Μακάρι να ζήσουν τα παιδιά μας καλύτερες μέρες, σεβασμού της ελευθερίας, σεβασμού των συνόρων και των δικαιωμάτων των λαών και ποτέ ξανά περίπτωση σαν την Κύπρο».

Αμέσως μετά έγινε το μνημόσυνο των ηρώων της Μικρασιατικής καταστροφής ενώ λίγο αργότερα η κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του εθνάρχη Χρυσοστόμου Σμύρνης από την πολιτειακή και πολιτική αρχή.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...