Άρης: Ο… Ιούδας «δράκος» που έγινε Μεσσίας αλλά όχι μάγος και το πρόβλημα Λάσκαρη

Άρης: Ο… Ιούδας «δράκος» που έγινε Μεσσίας αλλά όχι μάγος και το πρόβλημα Λάσκαρη

Για τον φίλαθλο του μπασκετικού Άρη η περίοδος μοιάζει ονειρική. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στον πάγκο, νίκη στο Κύπελλο επί του ΠΑΟΚ και οι φιλοδοξίες στο υψηλότερο σημείο.

Κάπως έτσι, περνούν όλα τα άσχημα σε δεύτερη μοίρα, Κάπως έτσι το παρελθόν πάει περίπατο. Ο κόσμος του Άρη ενθουσιάστηκε με την επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη -και όχι άδικα. Οι «κίτρινοι» περιμένουν πως η επιστροφή του θα φέρει την… αύρα του ένδοξου παρελθόντος και θα οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες. 

Ουδείς φυσικά στον Άρη θυμάται τις εποχές που ο Παναγιώτης Γιαννάκης υπήρξε επί σειρά ετών ανεπιθύμητος στο “Παλέ”. Persona non grata. Η προσφυγή που είχε καταθέσει το καλοκαίρι του 1993, μετά το ευρωθρίαμβο στο Τορίνο, και η συμφωνία του με τον Πανιώνιο είχαν “πονέσει” τον κόσμο του Άρη πιο πολύ κι από τη φυγή του Γκάλη ένα καλοκαίρι νωρίτερα. Μαχαιριά στην καρδιά.

Η επιστροφή του μάλιστα, τέλη Νοεμβρίου (27 ήταν), είχε συνδυαστεί με εκατοντάδες πεντοχίλιαρα της εποχής, εκείνα τα μπλε τα κολοκοτρωνέικα, που είχαν τυπωμένο πάνω το πρόσωπό του, την κρεμάλα του Ιούδα, καθώς και συνθήματα – ύβρεις για όλη την οικογένειά του.

Χθες, ο Αρης νίκησε τον ΠΑΟΚ με 70-63 και είναι σχεδόν βέβαιο ότι στη διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά από αυτόν κανείς δεν θέλει να έχει στο μυαλό του το πρόβλημα Λάσκαρη. Κανείς δεν θυμάται ότι πέρυσι η σεζόν τελείωσε με παίκτες (να μην έχουν πληρωθεί ούτε τη μισή χρονιά. Ίσως διότι ο Λάσκαρης είναι αυτός που πήρε στον Αρη τον Παναγιώτη Γιαννάκη ως εκ τούτου μπορεί να πάρει το συγχωροχάρτι. Ένας θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, ο άνθρωπος, που μαζί με τον Γκάλη και τον Γιάννη Ιωαννίδη έκαναν τον Αρη μπασκετικό σύμβολο της χώρας, στον πάγκο της ομάδας, δείχνει ότι καλύτερο για τον Άρη.

Αν μπορεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης να κάνει και πάλι την ομάδα πρώτη, όπως του ζητούν οι φίλαθλοι με το σύνθημά τους είναι κάτι που θα φανεί σε βάθος χρόνου. Το δεδομένο είναι ότι έφτιαξε ένα ρόστερ το οποίο δίνει ελπίδα στον κόσμο. 

Ποιοτικοί παίκτες όπως ο Κουάμε Βον, ο Γκάρι Μπελ και κυρίως ο Κιθ Μπένσον, ο οποίος κάποια στιγμή είχε παίξει και στο ΝΒΑ με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, ο Γιάννης Αθηναίου, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, αλλά και ο Σπύρος Μούρτος είναι εκείνοι, που από τους Ελληνες κουβαλάνε τις μεγαλύτερες εμπειρίες, και εκείνοι επίσης, που μαζί με τον Γιαννάκη θα βοηθήσουν, ώστε να μυηθεί στο υψηλότερο επίπεδο η νεολαία της ομάδας: ο Φλιώνης, ο Καλαϊτζάκης, ο Χρηστίδης, ο Πουλιανίτης και ο Δίπλαρος.

Υπάρχουν κι άλλοι ξένοι στο ρόστερ. Ο λόγος γίνεται για τον κάποτε παίκτη του ΝΒΑ, Κάιλ Ουίβερ, τον γνωστό μας, Μπρεντ Πετγουέι, αλλά και τον ρούκι σέντερ, Ντιμίτρις Μόραντ. 

Αυτό που μένει να φανεί είναι αν υπάρχει και υπομονή. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι δεδομένο ότι δεν είναι μάγος και ότι δεν μπορεί να κάνει από τη μια μέρα στην άλλη την ομάδα πρώτη.
 

Πηγή: Filathlos.gr

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/304015-Ares-O-Ioydas-drakos-poy-egine-Messias-alla-ochi-magos-kai-to-problema-Laskare ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...