Έγκλημα των βαρόνων χρησιμοποίησαν τους εργαζομένους για τις κομπίνες και τις απάτες τους

Έγκλημα των βαρόνων χρησιμοποίησαν τους εργαζομένους για τις κομπίνες και τις απάτες τους

Έβαλαν λουκέτο στο MEGA ύστερα από δυο χρόνια παρανομίας και ασυδοσίας

Και στο τέλος, μετρά από 30 ολόκληρα χρόνια τους πέταξαν στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ στην κυριολεξία οι βαρόνοι του MEGA χρησιμοποίησαν απροκάλυπτα τους εργαζόμενους του καναλιού για να στήσουν την τελευταία τους απάτη και στη συνέχεια τους πέταξαν στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες.

Για δύο ολόκληρα χρόνια το MEGA μετέδιδε κανονικά πρόγραμμα, εκπέμποντας παράνομα και εισέπραξε εξήντα εκατομμύρια ευρώ χωρίς να πληρώσει δεκάρα τσακιστή σε εργαζόμενους, πιστωτές και ταμεία.

Στο διάστημα αυτό η διοίκηση του καναλιού, εξαπατούσε τους εργαζόμενους, παρουσιάζοντας πότε διάφορα σχέδια σωτηρίας και πότε υποτιθέμενους μετόχους που θα συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου για να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του σταθμού και να διεκδικήσει όπως έλεγαν άδεια στο διαγωνισμό.

Βέβαια οι βαρόνοι της διαπλοκής ούτε στο διαγωνισμό συμμετείχαν προβάλλοντας διάφορα προσχήματα, ούτε βέβαια είχαν διάθεση να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να αυξήσουν το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Συνέχισαν τα παραμύθια προς τους εργαζόμενους, υποσχόμενοι ότι το κανάλι θα αλλάξει φυσιογνωμία και θα γίνει θεματικό και όταν προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες θα συμμετέχει κανονικά.

Βέβαια το ΕΣΡ στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να βάλει οριστικά και αμετάκλητα λουκέτο στο MEGA για να σταματήσει επιτέλους ένα διαρκές σκάνδαλο που στήθηκε από τους βαρόνους της διαπλοκής.

Βέβαια εκατοντάδες εργαζόμενοι του MEGA που είναι απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια θα βρεθούν στο δρόμο χωρίς να φταίνε σε τίποτα.

Εξαίρεση αποτελούν τα μεγαλοστελέχη και οι μεγαλοδημοσιογράφοι του καναλιού με τους παχυλούς μισθούς των 20.000 ευρώ και 30.000 ευρώ το μήνα, οι οποίοι είχαν γίνει Φιλιππινέζες της διαπλοκής και το μόνο που έκαναν ήταν να υπερασπίζονται τα εργολαβικά επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα των μεγαλόσχημων μετόχων.

Είναι αυτοί που έφτασαν σε σημείο να ταυτιστούν και με την τρόικα, αδιαφορώντας για το συμφέρον του λαού και της χώρας.

Στην εναγώνια προσπάθειά τους να διασωθούν οι βαρόνοι της διαπλοκής έγιναν η ντουντούκα των ξένων δανειστών εξαπολύοντας μάλιστα κατά το δημοψήφισμα μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατία σε αυτούς που τάσσονταν υπέρ του ΟΧΙ.

Υπερβαίνοντας κάθε όριο αθλιότητας είχαν επιστρατεύσει και τα μπάζα του παλιού πολιτικού συστήματος για να ενισχύσουν τις μνημονιακές δυνάμεις.

Έφτασε επίσης σε σημείο να κατασκευάζουν ψεύτικα γκάλοπ με αποτέλεσμα να γελοιοποιηθούν.

Ο βασικός πυλώνας της διαπλοκής που λέγεται MEGA κατέρρευσε ολοκληρωτικά μαζί με την πτώση των μεγαλομετόχων του.

Η οικογένεια Μπόμπολα, που σάρωνε για δεκαετίες τα δημόσια έργα και τα χρέωνε σε τετραπλάσιες τιμές στο ελληνικό δημόσιο, τελικά βρέθηκε αντιμέτωπη με κακουργηματικές κατηγορίες.

Το πάρτι με τα έργα τελείωσε με τη νέα κυβέρνηση και γι΄ αυτό εγκατέλειψε το MEGA στην τύχη του.

Στη συνέχεια η κατάρρευση και του ΔΟΛ έφερε ένα ακόμα καίριο πλήγμα στο MEGA.

Το κανάλι με το οποίο οι βαρόνοι της διαπλοκής εκβίαζαν πολιτικούς, κόμματα και κυβερνήσεις, κατάντησε να μεταδίδει μόνο σίριαλ.

Το λουκέτο στο MEGA είναι ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι στη διαπλοκή και στο παλιό αμαρτωλό και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Η απόφαση του ΕΣΡ

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του», αναφέρει η απόφαση. 

Επίσης, επισημαίνεται ότι «λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε δε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΕ (δημοσιευθείσα την 27-11-2017). Ο σταθμός αυτός δεν είχε υποβάλλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό (πανελλήνιο πασίδηλο) ότι από το μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε τη μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων» αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, προσθέτοντας ότι τα μέλη του ΕΣΡ, κατά πλειοψηφία θεωρούν ότι πρέπει «να αποφασιστεί ο τερματισμός της λειτουργίας του».

Οι Ενώσεις Τύπου φέρνουν τους μετόχους προ των ευθυνών τους

Με μία κοινή ανακοίνωση, με τίτλο «Όχι άλλο μαύρο στην ενημέρωση, οι μέτοχοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τα διοικητικά συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, η  ΕΠΗΕΑ, η ΕΣΠΗΤ και η ΕΤΙΤΑ, τονίζουν ότι  «οι μέτοχοι του «MEGA» δεν μπορεί να παραμένουν άλλο… αμέτοχοι». 

Η ανακοίνωση, αναφέρει ότι «η αρνητική απόφαση του ΕΣΡ στο αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» για αλλαγή της φυσιογνωμίας του, ρίχνει «μαύρο» στο πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας και οδηγεί σε εξόντωση τους 420 απλήρωτους εργαζόμενους. Ο μοναδικός τρόπος να παραμείνει σε λειτουργία το «MEGA» είναι, εδώ και τώρα οι μέτοχοι, να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που παρέχει ο Νόμος προκειμένου να καταστεί προσωρινά ανενεργή και τελικά να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ που βάζει «λουκέτο» στο κανάλι. Χρόνος υπάρχει. Όπως και νομικά εργαλεία που μπορούν να αποτρέψουν το καίριο αυτό πλήγμα στην πολυφωνία και στη Δημοκρατία».

Τονίζεται, ότι ήρθε η ώρα επιτέλους, να αποδείξουν ότι οι μέχρι τώρα ενέργειές τους δεν ήταν προσχηματικές και ότι πλέον είναι στο χέρι των μετόχων να μην ταυτιστούν στην κοινή γνώμη «ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αντεργατικής συμπεριφοράς προς εργαζόμενους που όχι απλώς στήριξαν τη λειτουργία του με την απλήρωτη εργασία τους – επί περίπου δύο χρόνια – αλλά και που ελέω αυτής αποπληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας.  Οι Ενώσεις των εργαζομένων τελούμε σε επαγρύπνηση και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που έστω και τώρα θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι. Καλούμε την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις Τράπεζες να βρουν τρόπο να αποδοθεί άμεσα στους εργαζόμενους μέρος των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί στις Τράπεζες από την απλήρωτη εργασία τους».

Πότε κλείνει το Mega;

 Μετά την απόφαση του ΕΣΡ,  ακολουθεί η ανάρτηση της απόφασης στην Διαύγεια και η σύνταξη της επιστολής από το ΕΣΡ προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η οποία θα δώσει και την εντολή στην DIGEA να κατεβάσει το σήμα του MEGA. Γνώστες των εξελίξεων, επισημαίνουν ότι «οι ενέργειες δρομολογούνται άμεσα». Μία άλλη διάσταση δίνει σε δημοσίυμά του το ΑΠΕ, αναφέροντας ότι εάν οι μέτοχοι του MEGA καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του ΕΣΡ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτό θα μπορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, να καθυστερήσει “το μαύρο” μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής.

Κινητοποιήσεις Δημοσιογράφων

κατά της απόφασης του ΕΣΡ

Τα Δ.Σ. των ενώσεων, προχώρησαν και στην κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 σήμερα (Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018) για όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τηλεόρασης που εργάζονται στην ΕΡΤ (και στην ΕΡΤ-3) και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (Alpha, Antenna, Μακεδονία, ΣΚΑΙ, STAR, EPSILONTV και ΑΡΤ), αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) και της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η στάση εργασίας πραγματοποιείται σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μετά την απόφαση του ΕΣΡ να ρίξει «μαύρο» στο κανάλι.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων δηλώνουν πως θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια, που έστω και την ύστατη στιγμή, θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/325122-Egklema-ton-baronon-chresimopoiesan-toys-ergazomenoys-gia-tis-kompines-kai-tis-apates-toys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...