Έδινε συνέντευξη για δουλειά όταν του έκαναν μια δύσκολη ερώτηση. Η απάντηση του ήταν ό,τι πιο έξυπνο έχετε ακούσει!

Έδινε συνέντευξη για δουλειά όταν του έκαναν μια δύσκολη ερώτηση. Η απάντηση του ήταν ό,τι πιο έξυπνο έχετε ακούσει!

Συνέντευξη

Πριν από μερικά χρόνια η ακόλουθη ερώτηση τέθηκε σε ορισμένους υποψήφιους που έδιναν συνέντευξη για δουλειά σε μια μεγάλη εταιρεία.

Το ερώτημα θα σας εμπνεύσει να αλλάξετε τον τρόπο που προσεγγίζετε τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η ερώτηση ήταν:

«Οδηγείτε μόνος με το αυτοκίνητό σας μια άγρια, θυελλώδη νύχτα. Περνάτε από μια στάση λεωφορείου και βλέπετε τρία άτομα να περιμένουν το λεωφορείο:

1. Μια ηλικιωμένη κυρία που μοιάζει έτοιμη να πεθάνει.

2. Έναν παλιό φίλο που κάποτε σας έσωσε τη ζωή.

3. Τον τέλειο άντρα ή γυναίκα που έχετε ονειρευτεί ποτέ.

Ποιον θα διαλέγατε να πάρετε μαζί σας γνωρίζοντας ότι στο αυτοκίνητό σας υπάρχει χώρος μόνο για ένα άτομο;».

Σκεφτείτε πριν συνεχίσετε την ανάγνωση. Πρόκειται για ένα ηθικό δίλημμα που ίσως κάποτε καθορίσει το επαγγελματικό σας μέλλον, όπως αναφέρει το dinfo.

Θα μπορούσατε να πάρετε μαζί σας την ηλικιωμένη γυναίκα. Επειδή είναι ετοιμοθάνατη και χρειάζεται άμεσα ιατρική φροντίδα ίσως είναι το κατάλληλο άτομο για να επιλέξετε.

Από την άλλη, ο παλιός σας φίλος κάποτε σας έσωσε τη ζωή. Πώς θα μπορούσατε να του αρνηθείτε τη βοήθεια σας τώρα που την έχει τόσο ανάγκη;

Και φυσικά, πώς μπορείτε να πετάξετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τον άντρα ή τη γυναίκα των ονείρων σας;

Ο υποψήφιος ο οποίος τελικά επιλέχθηκε από συνολικά 200 αιτούντες για τη δουλειά, δεν είχε κανένα πρόβλημα να βρει την απάντηση. Θα τη λατρέψετε.

Απλώς τους είπε: «Θα έδινα τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον παλιό μου φίλο και θα του έλεγα να μεταφέρει την ηλικιωμένη γυναίκα στο νοσοκομείο. Εγώ θα έμενα πίσω και θα περίμενα το λεωφορείο με την γυναίκα των ονείρων μου».

Συμπέρασμα: Ποτέ μην ξεχνάτε να είστε πάντα στη ζωή σας ανοιχτόμυαλοι. Υπάρχουν φορές που η αντισυμβατική λύση, μπορεί να αποδειχθεί τελικά η καλύτερη λύση.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/236870-Edine-synenteyxe-doyleia-otan-toy-ekanan-mia-dyskole-erotese-E-apantese-toy-etan-o-ti-pio-exypno-akoysate-pote ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...