Έκθεση Βυζαντινής Κεραμικής από τη Ναύπακτο στο κάστρο.(video & photos)

008Η 22η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με την αρωγή του Δήμου Ναυπακτίας, εγκαινιάσετο Σάββατο στις 18:00 το απόγευμα,την έκθεση «Βυζαντινή Κεραμική από τη Ναύπακτο» στο χώρο της «οπλοθήκης» πλησίον του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία στο Κάστρο της Ναυπάκτου.

 

Στην έκθεση περιλαμβάνονται επίλεκτα αγγεία της βυζαντινής τέχνης από το πλούσιο απόθεμα των αντικειμένων που προέρχονται από ανασκαφικές έρευνες δεκαετιών στην πόλη μας και φυλάσσονται στους αποθηκευτικούς χώρους της 22ης Ε.Β.Α .
Μοναδικός περιορισμός, η επιλογή των κεραμικών εκείνων που παρουσιάζουν κατά τον καλύτερο τρόπο όψεις της καθημερινής ζωής και τις τεχνικές διακόσμησης μέσα στους αιώνες , υπακούοντας στις διαφορετικές συνθήκες του τόπου και στις ανάγκες της εποχής.

009Τα κεραμικά της έκθεσης καλύπτουν χρονολογικά την περίοδο από την παλαιοχριστιανική εποχή ως τον 16ο αι.
Την επιστημονική εποπτεία της έκθεσης έχει ο Προϊστάμενος της 22ης Ε.Β.Α, δρ Ιωάννης Χουλιαράς, την έρευνα & επιμέλεια η αρχαιολόγος Ιωάννα Κωστή, την οργάνωση και συντήρηση αντικειμένων η συντηρήτρια έργων τέχνης  Αφροδίτη Τηλιγάδα.

Το παρόν έδωσε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γ.Μπουλές,η αντιδήμαρχος πολιτισμού Μ.Ζιαμπάρα,ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Κ.Σταυρόπουλος,ενώ παρέστη και ο κατά τις πληροφορίες επόμενος αντιδήμαρχος πολιτισμού και κοινωνικής πολιτικής Γ.Ράπτης.

Στο περιθώριο των εγκαινίων η Κούλη Τσολοδήμου με το πιάνο της έπαιζε γνωστά μουσικά κομμάτια προσφέροντας μια ευχάριστη νότα στη βραδυά.

006

008

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...