Έκκληση Κρεμλίνου για αυτοσυγκράτηση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα

Έκκληση Κρεμλίνου για αυτοσυγκράτηση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα

Με αφορμή την προειδοποίηση που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ «μόνο ένα πράγμα θα έχει αποτέλεσμα» στην κρίση με την Πιονγιάνγκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει κατά νου κάποια στρατιωτική δράση, το Κρεμλίνο ζητά την αυτοσυγκράτηση στο θέμα της Βόρειας Κορέας.

Η Μόσχα εξάλλου, δεν έχει σταματήσει να καλεί όλα τα εμπλεκόμενα στην διένεξη μέρη, να μην καταφεύγουν σε βεβιασμένες κινήσεις, να διατηρούν ήρεμα τα πνεύματα και να πράττουν με καθαρή σκέψη.  

Ο Τραμπ έχει δείξει πολλάκις, πως δεν είναι πρόθυμος να συμμετέχει σε διάλογο με την Βόρεια Κορέα. Την περασμένη εβδομάδα εξάλλου, απέρριψε την ιδέα διεξαγωγής συνομιλιών, θεωρώντας  την χάσιμο χρόνου, μία ημέρα αφότου ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε πως «η Ουάσιγκτον διατηρεί ανοικτές γραμμές επικοινωνίας με την κυβέρνηση του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν».

«Η χώρα μας έχει ασχοληθεί χωρίς επιτυχία με το θέμα της Βόρειας Κορέας για 25 χρόνια, δίνοντας δισεκατομμύρια δολάρια και παίρνοντας τίποτα σε ανταπόδοση. Η πολιτική δεν είχε αποτέλεσμα!» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε σημερινή ανάρτησή του στο Twitter.

Το Σάββατο, ο Τραμπ έκανε ένα παρόμοιο σχόλιο στο Twitter για το πως οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν επί 25 χρόνια και είπε πως «μόνο ένα πράγμα θα έχει αποτέλεσμα» με τη Βόρεια Κορέα.

1

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου μάλιστα, δήλωσε, σχολιάζοντας την αναφορά του Ντόλαντ Τράμπ, για απόσυρση από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, πως κάτι τέτοιο θα έχει «αρνητικές συνέπειες».

«Χωρίς αμφιβολία, η έξοδος μιας χώρας, πόσο μάλλον μιας χώρας-κλειδί όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα έχει αρνητικές συνέπειες», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επαναλάβει πολλές φορές τη σημασία που έχει η συμφωνία», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι «υποθέσεις» για τη στάση των ΗΠΑ εν αναμονή της ανακοίνωσης της απόφασης του Αμερικανού προέδρου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/304583-Ekklese-Kremlinoy-gia-aytosygkratese-anamesa-se-EPA-kai-Boreia-Korea ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...