Έλλειψη διδασκόντων στην Εκκλησιαστική Ακαδημία του Αγίου Όρους

Έλλειψη διδασκόντων στην Εκκλησιαστική Ακαδημία του Αγίου Όρους
Το κτιριακό πρόβλημα, αλλά και οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, είναι από τα βασικά αλλά και χρονίζοντα προβλήματα της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας στην οποία φοιτούν περίπου 40 σπουδαστές. 
Τα παραπάνω προκύπτουν από την ενημέρωση που είχε  από τους υπευθύνους της Σχολής ο  βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και Υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τα Θρησκεύματα, Γιάννης Αμανατίδης.

Πέρα των πιο πάνω προβλημάτων αναφορά έγινε και στην ανάγκη διασύνδεσης των εκπαιδευτικών προοπτικών των αποφοίτων με το Αγιώνυμο Όρος.

Ο κ. Αμανατίδης πραγματοποίησε στην επίσκεψή του με αφορμή τον αγιασμό για την έναρξη του σχολικού έτους. Μετά την ενημέρωση που είχε αναφέρθηκε στην ανάγκη  βελτίωσης των  συνθηκών φοίτησης και διαβίωσης των μαθητών της Αθωνιάδας και των εκπαιδευτικών αλλά και της ύπαρξης συνεχούς διαλόγου και συνεργασίας, που είναι απαραίτητες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Ακαδημίας και να συνεχιστεί απρόσκοπτα το ιδιαιτέρως δύσκολο και απαιτητικό έργο που επιτελεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα θα μεταβεί στο Άγιο Όρος ο κ. Λοβέρδος όπου μετά τη σύσκεψη που θα έχει στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο θα επισκεφτεί την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία.

Καλόγηρος Βασίλειος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...