Έμφραγμα στην Λέσβο

Έμφραγμα στην Λέσβο

ΜΕΣΑ σε τρεις ημέρες σημειώθηκαν 615 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Λέσβο προκαλώντας επικίνδυνη ασφυξία στο κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στη Λέσβο μυρίζει μπαρούτι και δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Το πρόβλημα πρόκειται να γίνει εκρηκτικό με δεδομένο ότι ο Άσαντ και οι Ρώσοι σύμμαχοι του ετοιμάζονται να επιτεθούν στην περιοχή της Συρίας που έχουν καταφύγει οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες και οι Τζιχαντιστές.
ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ άμαχου πληθυσμού που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη είναι σίγουρο ότι θα επιχειρήσουν να διαφύγουν μέσω της Τουρκίας και να φτάσουν στην Ελλάδα.
ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ μυστικές υπηρεσίες που βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τους δουλέμπορους θα προωθήσουν τις στρατιές των προσφύγων στα ελληνικά νησιά.
ΜΙΑ τέτοια εξέλιξη εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, τόσο για την Λέσβο όσο και για τα υπόλοιπα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία. Γι’ αυτό θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μεταφορά των προσφύγων από την Μόρια προς την ηπειρωτική Ελλάδα.
Η ΛΕΣΒΟΣ δεν αντέχει άλλες ροές και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες που είναι επιφορτισμένοι με το προσφυγικό.
ΒΕΒΑΙΑ υπάρχουν οι πιέσεις από τους Γερμανούς, οι οποίοι επιδιώκουν να μπλοκάρουν τους πρόσφυγες στα νησιά γιατί από την ηπειρωτική Ελλάδα είναι εύκολο να φτάσουν στη Γερμανία και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα σενάριο που τρομάζει την Μέρκελ ενόψει ευρωεκλογών, όταν μάλιστα στην πρώην Ανατολική Γερμανία οι ακροδεξιοί καλπάζουν στην κυριολεξία και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αναδεικνύονται σε πρώτο κόμμα ενώ το ιστορικό SPD, δηλαδή οι σοσιαλδημοκράτες, κατρακύλησαν στην πέμπτη θέση.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/342630-Emphragma-sten-Lesbo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...